Jeste li znali kako je Zara dobila ime?

| Lifestyle |

Zara Store

Zara Store

Nije neobično ni iznenađujuće priznati da smo veliki fanovi španjolskog brenda Zare! Upravo iz tog smo razloga danas s vama odlučili podijeliti dio njezine povijesti i priču o tome kako je zapravo dobila svoje prepoznatljivo ime. Dragi naši trendseteri i obožavatelji mode, okupite se i pripremite na zanimljivu priču.

Još 1975. godine, osnivač brenda, Amancio Ortega Gaona, otvorio je mali dućan u kojem je prodavao kućne ogrtače na sjeverozapadu Španjolske. Ortega je nazvao dućan ZORBA, po filmu "Zorba The Greek". I da su se stvari odvijale po planu, danas bismo pričali o brendu Zorba, ali - Ortega je naišao na problem. Očito, "Zorba The Greek" je bio jako popularan film i dvije ulice dalje već je postojao kafić koji se tako zvao. Vlasnik kafića došao je jednoga dana u Ortegin dućan i objasnio mu kako bi bilo prezbunjujuće za ljude da postoje dvije Zorbe u istom gradu. Nažalost, Ortega je već izradio kalupe za slova u znakovima i reklamama ispred dućana - i sigurno se pitate što je inovativni budući bilijarder učinio? Jednostavno je prerazmjestio slova da vidi koje bi još ime i naziv za dućan mogao dobiti. Kao što pogađate - nastala je ZARA! Sve ostalo je modna povijest.

Sada kada ste čuli i ovaj šarmantni dio Zarine povijesti, u galeriji pogledajte neke od naših glavnih favorita iz aktualne kolekcije!