Najučinkovitija dijeta 2019.godine

| Fit |

Instagram/ @toneitupnutrition

Dubrow dijeta je dijeta koja uspješno topi kilograme, ali blagotvorno utječe i na razinu energije, kao i na rast kose i kvalitetu kože. Ova dijeta predstavlja kombinaciju keto režima prehrane i povremenog posta.

Dubrow dijeta podijeljena je u 3 faze: faza brzog pokretanja pa faza postizanja ciljane težine te na kraju faza održavanja, Uz to, dijeta podrazumijeva i dane kada možete dopustiti sebi pojesti nešto što zaista volite.

Donosimo vam tri faze dijete:

Pixabay

1.faza
Ova faza traje 2 do 5 dana i uključuje post od 16 sati. Ta faza je nužna kako bi se pokrenuo proces mršavljenja. Tijekom 8 sati kada je hrana dozvoljena, potrebno je jesti samo preporučenu hranu poput bjelančevina, zdravih masti i mliječnih proizvoda. Potrebno je izbaciti škrobno povrće, a voće je dozvoljeno u jako malim količinama. Tijekom osam sati možete imati najviše dva obroka, a možete piti samo pića s 0 kalorija, poput vode, kave i biljnog čaja.

Pixabay

2.faza
Ova faza traje sve dok ne postignete željenu težinu. Vrijeme posta traje od 12 do 16 sati, u ovisnosti od toga kojom brzinom želite gubiti kilograme. Jedu se iste namirnice kao i tijekom prve faze, ali s više zdravih masti, složenih ugljikohidrata i voća.

Pixabay

3.faza
Ova faza treba trajati dok god želite zadržati željenu težinu. Dva dana tijekom tjedna trebate postiti 16 sati, a ostalih 5 dana 12 sati. Način prehrane je isti kao tijekom druge faze.

Najveća prednost ove dijete je što brzo dovodi do gubitka kilograma, kao i do detoksikacije organizma, naravno uz preporučenu fizičku aktivnost uz minimalno pola sata dnevno.