Dijeta koja pozitivno utječe na vaš mozak

| Fit |

Pixabay

Dijeta koja vas istodobno čini vitkima i pametnima? Da, stvarno postoji!

S obzirom da dopuštena hrana nije samo niska u kalorijama, već i stimulira mozak,nova hit dijeta vas čini pametnijima. Thinking dijeta kombinacija je različitih dijeta i dozvoljava konzumaciju isključivo zdrave hrane. To uključuje hranu poput ribe, graha i orašastih plodova, ali ponekad se možete nagraditi i s čašom vina.

Kada je riječ o Thinking dijeti, važno je potpuno izbjegavati nezdravu hranu. To uključuje brzu hranu, crveno meso i slatkiše, odnosno sve uzročnike visokog krvnog tlaka i dugotrajnog začepljenja arterija masnoćama. Umjesto toga, dijeta se oslanja na cjelovite žitarice, bobičasto voće i puno zelenog povrća. Ona odabire hranu koja je niska u mastima i ima hipotenzivna svojstva. S jedne strane pridonosi gubitku kilograma, a s druge strane utječu na mentalno zdravlje. Za međuobroke kada vas uhvati glad, Thinking dijeta preporučuje posluživanje orašastih plodova i čaše vina koja stimulira cirkulaciju.

Možete jesti ove namirnice: povrće, bobičasto voće, cjelovita zrna, perad, ribu, grah, maslinovo ulje, vino, orašaste plodove.

Ne smijete jesti ove namirnice: slatkiši, brza hrana, pržena hrana, crveno meso, maslac, sir.