5 pravila za uspješan trening

| Fit |

 

Instagram/ tammyhembrow

Ljeto je stiglo i uskoro ćemo na plaži pokazati tijelo na kojem (ni)smo radili cijelu zimu.

Bliže nam se godišnji odmori u uskoro ćemo svi manje ili više uspješno paradirati po plaži u badiću. Naravno, teretane su prepune i trening je na vrhuncu jer svi želimo izgledati što je bolje moguće.

No, sav trud u teretani je uzaludan ako se ne pridržavamo sljedećih pravila:

Plan
Isplanirajte svoje vježbe jer je važno znati što ćete raditi i koliko, ali izdvojite i vrijeme za odmor. Kada imate plan, lakše ćete se fokusirati na vježbanje.

Zagrijavanje
Zagrijavanje prije treninga je neophodno. Jednostavni aerobik i dinamičke vježbe zagrijavaju tijelo pa možete raditi čučnjeve, sklekove i slično kako biste pripremili tijelo za veće napore.

Prehrana
Kako biste dobili definirane mišiće, veoma je važna hrana. Najmanje sat vremena prije vježbanja je potrebno nešto pojesti jer će to organizmu dati potrebnu energiju. Banane i jabuke su odlične, a možete popiti i proteinski shake.

Glazba
Glazba je od iznimne važnosti jer će vas motivirati da odradite dobar trening. Monotona i dosadna glazba iz teretane nema takav efekt pa sami sastavite listu pjesama koja vam odgovara.

Hidratacija
Hidratacija je ključna jer nema ništa opasnije od vježbe na prazan stomak ili s manjkom vode u organizmu. Popijte barem litru vode sat vremena prije treninga.