4 razloga zašto ne možete smršavjeti?

| Fit |

Instagram/ @emilysears

Kada je riječ o zdravlju i treniranju postoji tisuću stvari koje biste trebali ili možda ne biste trebali raditi i u kojem trenutku.

Nekad je veoma teško odlučiti što je ispravno, a što ne.

Želite li izgubiti kilograme, ove 4 stvari ne smijete raditi:

Prestanite se vagati
Opsesija mjerenja kilograma može vas odvesti u krivom smjeru. Posebice ako to radite svaki dan. Ako vam je gubitak kilograma cilj, dobro je vagati se svaka dva do četiri tjedna, ali se morate usredotočiti na to kako se osjećate i koliko energije imate.

Prestanite raditi pogrešne vježbe
Radite li stalno iste vježbe, potpuno neopravdano gubite i svoje dragocjeno vrijeme i novac. Kako bi vaše vježbanje bilo učinkovito, svaki dan morate raditi druge vježbe. Raditi iste vježbe svaki dan, a očekivati rezultate je ludost.

Prestanite brojati kalorije
Hrana je nešto u čemu trebate uživati, a ne misliti i stalno računati koliko ste hrane pojeli. Umjesto toga, razmišljajte kakva je hrana koju ste unijeli u organizam. Razmišljate o nutritivnoj vrijednosti hrane, a ne samo koliko je kalorija u njoj.

Prestanite tražiti opravdanja
Ljudi koji neprestano krive druge za svoje neuspjehe u životu i nikad ne prihvaćaju da su za stanje u kojem se nalaze isključivo sami krivi, nikada ne postižu dobre rezultate. Zbog toga ne tražite opravdanja poput pada kiša, ne osjećam se dobro, previše je sunčano i tako dalje, već krenite vježbati već sada.