3 najčešća mita o mršavljenju

| Fit |

 

Pixabay

O mršavljenju možete čuti toliko savjeta, da na kraju ni sami ne možete biti sigurni u što vjerovati i čega se pridržavate.

Nesvjesni da većina savjeta vrlo vjerojatno neće djelovati na nas , upuštamo se u začarani krug gubljenja kilograma iz kojeg izlazimo uglavnom nezadovoljni.

Kako ne biste doveli sebe u situaciju da se trudite, a rezultate ne vidite mjesecima, donosimo vam 3 najčešća mita o mršavljenju:

Obilan doručak je obvezan
Mnogi smatraju da je doručak jedini važan obrok u toku dana. To nikako nije točno. Svaki obrok i svaka užina je isto važna. Naime, svačiji organizam je drukčiji,a ako nekome odgovara jači doručak, ne mora značiti da je to savršen način za mršavljenje i za nekoga kome više odgovara pojesti nešto laganije za početak svog dana. Ako dan započnete obilnijim doručkom, može se ubrzati metabolizam, ali to ne znači da se tako mogu izgubiti kalorije koje se tom prilikom unose.

Morate provoditi sate i sate u teretani
Ono čega mnogi nisu svjesni je činjenica da ako provodite puno vremena u teretani radeći iste vježbe, tijelo će se naviknuti i sam trening postati manje efikasan. Savršeno je uvijek biti aktivan, kretati se što više i raditi različite vježbe kako bi se omogućio funkcionalni trening. Pokušajte raditi kratke vježbe koje ćete mijenjati kako bi svi mišići podjednako bili probuđeni i aktivni. Također, uz različiti intenzitet treninga, vrijeme provedeno u teretani će biti unosnije i efikasnije.

Ne treba jesti prije spavanja
Možda i najveći mit o mršavljenju je savjet koji mnogi dobivaju – nikako ne jesti prije spavanja. Nijedan stručnjak ne preporučuje ići u krevet praznog stomaka jer vas u tom slučaju čeka loš i nekvalitetan san. Najbolje je pojesti nešto lagano dva sata prije nego zaspete jer će tako želudac normalno raditi tijekom noći, a san će biti bolji i zdraviji.