Domaći dizajneri i UNICEF u akciji za djecu

| Lifestyle |

Aragović, MAK, Sonja Lamut

Humanost je uvijek u modi, što nam godinama pokazuju brojni domaći dizajneri i modne kuće na raznim humanitarno-modnim događanjima poput Fashion buvljaka. Sada pod neslužbenim nazivom „Dobrota je uvijek u modi“, UNICEF u suradnji s domaćim dizajnerima, u „Laubi“ 6. listopada organizira humanitarno modnu večer. Hrvatski dizajneri za tu su priliku izradili unikatne krpene lutkice koje će i predstaviti na večeri, a sav prihod od prodaje ulaznica i lutkica namijenjen je Unicef-ovom programu za poticanje udomiteljstva djece s teškoćama u razvoju.

Aleksandra Dojčinović, A'MARIE, Anamarija Asanović, Boris Pavlin, Borna Rajić, Dioralop, ELFS, Hippy Garden, Ivica Klarić, Jelena Aleksić, JET-LAG, Luka Grubišić, Linea Exclusive, Matija Vuica, Monika Sablić, MAK, Madam Demode, Sonja Lamut, Tomislav Bahorić, Zoran Aragović, Zigman, XD Xenia Design, Etna Maar i Image Haddad dizajneri su koji su udružili snage za djecu i na večeri će predstaviti svoje unikatne krpene lutkice „Seka i braco“ koje će se prodavati po cijeni od 500 kuna.

Lutkice domaćih dizajnera
Lutkica MAK

Projekt izrade krpenih lutkica UNICEF provodi već više od 20 godina u suradnji s volonterima koji ih izrađuju, a u Hrvatskoj su se pod imenom Seka i braco počele prodavati 2006. godine. Izrađuju ih marljive volonterke treće dobi, koje godišnje naprave 200-injak lutkica, pomažući time promicanje udomiteljstva koje se u Hrvatskoj provodi kroz akciju „Svako dijete treba obitelj.“

Naime, više tisuća djece u Hrvatskoj odrasta u institucijama, koje unatoč trudu osoblja koje tamo radi ne mogu nadomjestiti roditeljsku ljubav i pažnju. Stoga je UNICEF pokrenuo akcije poticanja udomiteljstva kako bi senzibilizirao širu javnost o važnosti odrastanja djece u obiteljskom okruženju, uključujući i poticanje specijaliziranog udomiteljstva djece s teškoćama u razvoju.

Posjetitelje ove večere očekuje jubilarna revija modnog ateliera „Boudoir” te predstavljanje unikatnih dizajnerskih lutkica. Ulaznice za ovu modnu večer dobrote i dizajna mogu se kupiti po cijeni od 200 kuna u UNICEF-ovoj trgovini u Ilici 8, Medveščak Fan Shopu u Teslinoj 6 te u Eventim ticket Shopu u Jurišićevoj 2a kao i na njihovoj internetskoj stranici www.eventim.hr.