Cadillac predstavlja novi CTS

| Lifestyle |

Cadillac CTS

Nakon serije fotografija koje su djelomično otkrivale izgled novog Cadillaca CTS, objavljene su službene fotografije luksuznog automobila koji će javnosti biti premijerno predstavljen ovog tjedna na Sajmu automobila u New Yorku. Izgledom luksuzniji od prethodnika, novi CTS nastavlja u dizajnerskom pravcu kompanije kojim se pokušavaju na najbolji način sjediniti umjetnost i nauka. Jedna od specifičnosti novog Cadillaca, kojeg vole nazivati i „američkim Mercedesom“, je dizajn prednjih i zadnjih svijetala.

Cadillac CTS
Cadillac CTS

Unutrašnjost automobila veoma je slična unutrašnjosti modela XTS i ATS. Karakterizira je raskošan display CUE info-sistema osjetljiv na dodir i digitalni instrumenti koji izgledaju poput analognih, a nije se štedjelo ni na kvaliteti ugrađenih materijala.

Cadillac CTS
Cadillac CTS

Ispod poklopca motora novost je 3,6-litarski V6 biturbo motor koji isporučuje 420 KS i 583 Nm obrtnog momenta. Preko 8-stupanjskog automatskog mijenjača, CTS od 0 do 100 km/h treba samo 4,6 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 274 km/h. U ponudi je i atmosferska varijanta uz koju motor iste konfiguracije i radne zapremine razvija 321 KS. Najslabiji u ponudi je dvolitarski 4-cilindarski turbo motor sa 272 KS., a Cadillac nam također nudi i CTS-V s V8 motorom.