Zagreb je dobio prvi lanac take away sushija - Binimoto

| Lifestyle |

Binimoto sushi u Zagrebu

U ovo predblagdansko vrijeme, u mjesecu Fuliranja kod Uspinjače, u zagrebačkoj Tomićevoj ulici, sinoć je predstavljen prvi japanski take-away lanac u Zagrebu, Binimoto Sushi. Sushi je gastronomski simbol Japana, ali i delicija koju mnogi smatraju najzdravijim fast-foodom na svijetu. Do sada smo u Zagrebu mogli uživati samo u restoranskom tipu spravljenog sushija, a sada dobivamo i prvi lanac pristupačnije sushija.

Binimoto sushi u Zagrebu
Binimoto sushi u Zagrebu

Vrlo skoro, već oko Božića, Binimoto Sushi predstavit će se u punom sjaju i na dvije zagrebačke lokacije: na Radničkoj cesti i u Teslinoj ulici, kao prvi hrvatski lanac take away sushija. Japanski zalogaji, iz dana u dan sve popularnija vrsta hrane na cijelome svijetu, bit će dostupni po pristupačnim cijenama i moći će se ujedno naručivati i dostavom. 

Binimoto sushi u Zagrebu
Binimoto sushi u Zagrebu

Ono što je zgodno je da je ponuda dostupna u takozvanim Bento boxevima u kojem dobijete desetak komada sushija, a cijena jednog boxa kreće se od 24 do 49 kuna što sushi konačno čini potencijalnim gablecom, tj. češćim obrokom za ručak.

Binimoto sushi u Zagrebu
Binimoto sushi u Zagrebu

Iza projekta Bibimoto Sushi stoje provjereno uspješni mladi poduzetnici Davor Bienenfeld i Igor Čimbur, a tu je i Anđela Kotlar. Na pitanje kako su se odlučili za ovako nešto u Zagrebu, Igor Čimbur odgovara vrlo jednostavno: "Željeli smo Zagrebu pružiti nešto novo što je vrlo trendi u svijetu". Ovaj dvojac je kako bi složio najbolje menije angažirao najbolje svijetske konzultante u području sushija koji se nalaze u Londonu, a koji su i obučili njihove ljude.

Davor Bienenfeld i Igor Čimbur

Davor Bienenfeld i Igor Čimbur

Binimoto Sushi tako je sinoć na Fuliranju kod Uspinjače ugostio brojne obožavatelje japanskog sushija uz koji se služio sake, nacionalno japansko piće od riže koje se u Japanu pije više od 2000 godina i japansko pivo, najpopularnije alkoholno piće te otočne zemlje. Da je rijeć o ukusnom sushiju iznimne kvalitete uvjerili su se brojni štovatelji japanske kuhinje koje ni niske zagrebačke temperature nisu spriječile da večer provedu družeći se uz Binimoto sushi. U japanskom specijalitetu i sakeu uživali su Rene Bitorajac, Janko Popović Volarić i Mia Begović, Zvonimir Hodak, Matija Vuica, Tatjana Dragović, Mirela Srna i Iva Balaban, Igor Pokrajac, Marin Ivanović Stoka, Azer Berber, Sarah Josipović i mnogi drugi. 

Janko Popović Volarić i Tatjana Dragović
Janko Popović Volarić i Tatjana Dragović