Bebe pande nešto su najslađe na svijetu

| Lifestyle |

S obzirom na činjenicu da su pande među životinjama koje su pred izumiranjem, Kina je prije nekoliko godina u najvećem svjetskom rezervatu za pande Chengdu Panda bazi pokrenula vrlo aktivan program poticanja parenja i uzgoja mladih pandi. Nakon što su u 2011. godini predstavili 12 beba pandi koje su uspješno othranjene, ove su godine, prije nekoliko dana predstavili još 8 malih pandica.

Male pande su odličnog zdravlja i prije nekoliko dana na službenom predstavljanju javnosti po prvi puta su i uslikane zajedno. Slikano je samo 7 pandi koje su uspješno podignute u rezervatu, dok je jedna rođena u zoološkom vrtu u Japanu. Najstarija je rođena krajem srpnja, dok su najmlađi blizanci rođeni sredinom rujna, ukupno je četiri mužjaka i tri ženke, a najstariji od njih nosi i zanimljivo ime – Oreo. Upravo on je jedva preživio rođenje jer je rođen s 250 grama, no uspješno je othranjen i sada ima čak 7 kilograma. S ovim osam novih mali pandi ukupan zbroj pandi koje se nalaze u Chengdu Panda bazi penje se na 113, što je najveći broj umjetno uzgojenih pandi na svijetu.

Iako su nekada divovske pande bile rasprostranjene diljem Azije, stručnjaci smatraju da ih danas ima jedva 1.600 na svijetu, što ih svrstava među najugroženije životinje na svijetu. Upravo zato, ovih osam beba su itekakav razlog za slavlje.

Bebe će uz svoje majke ostati dok ne napune dvije godine, a nakon toga će ući i program s ciljem vraćanja u prirodno stanište.

Bebe pande