Aston Martin slavi 100. rođendan u suradnji sa Zagatom

| Lifestyle |

Aston Martin Zagato

Aston Martin je objavio prve fotografije i podatke o dva nova modela automobila s kojim ovaj proizvođač obilježava svoj stoti rođendanKako i priliči, svoj rođendan će Aston Martin, između ostalog, proslaviti i s talijanskom dizajnerskom kućom i karoserijskom radionicom Zagato, s kojom dijeli bogatu povijest i nasljeđe. Radi se o modelima DBS Coupe Zagato Centennial i DB9 Spyder Zagato Centennial, koji su osmišljeni i izrađeni prema narudžbi, a koji ispod Zagatove kože dijele komponente sa standardnim Astonovim modelima. 

Aston Martin Zagato
Aston Martin Zagato

Aston Martin DBS Zagato Centennial je coupe s tipičnim double-bubble krovom koji je s vremenom postao zaštitni znak, odnosno potpis Zagatovog dizajna automobila. Krov je dodatno naglašen svijetlim metalnim rubom. Posebna je i maska motora i neobičan zadnji kraj naglašen novim svjetlima i trapezoidnim završecima ispušnih cijevi. Unutrašnjost je preuzeta iz modela DBS čija je proizvodnja prestala 2011, a očekuje se i da je s tehničke strane ovaj model identičan prethodniku. Drugim riječima, vrlo vjerovatno ga pokreće 6,0 V12 snage 515 KS s pogonom na zadnje kotače.

Aston Martin Zagato
Aston Martin Zagato

DB9 Spyder Zagato Centennial je open-top model s platnenim krovom sličnog stylinga kao i opisani coupe. Interijer je preuzet iz modela DB9 Volante isto kao i motor, odnosno u njega je ugrađen isti V12 snage 515 KS uparen sa 6-stepenim automatskim mijenjačem. 

Zasad je poznato da je DBS Zagato naručio jedan japanski, a DB9 Spyder jedan američki kolekcionar, te da nema planova za serijsku proizvodnju.

Aston Martin Zagato
Aston Martin Zagato