Alkohol ispod mikroskopa

| Lifestyle |

Fotografija alkohola ispod mikroskopa

Iako nas kad ga pijemo često tjera na svakakve gluposti koje bi se mogle nazvati umjetnošću, zaista nismo znali da alkohol sam po sebi zapravo i izgleda kao prava umjetnost. Ove slike koje vidite nisu naslikali nikakvi umjetnici već su to mikroskopske fotografije raznih alkoholnih pića, od vodke, viskija, tequile do raznih koktela poput Pina colade i Cosmopolitana.

Serija fotografija znanstvenika Michaela Davidsona, “Bevshots” donosi nam sasvim drugi pogled na ono što ispijamo iz čaše tijekom večera i vikend-izlazaka. Michaelu je ova ideja pala na pamet još prije dvadeset godina, početkom 90-ih, no njegova su mala umjetnička djela obišla svijet tek kada se njegovom timu pridružio umjetnik i poduzetnik Lester Hutt koji je nastavio njegov rad.

Fotografija alkohola ispod mikroskopa
Viski ispod mikroskopa

Bevshot fotografije su napravljene tako da se na standardni mikroskop prikvači kamera kojom se fotografira tekućina nakon kristalizacije gdje svjetlost prolazi kroz kristale i stvara prekasne boje i prava umjetnička djela. Nismo ni znali da je ono što pijemo umjetnost, prije bi rekli da se radi upravo o nečemu suprotnom.

Fotografija alkohola ispod mikroskopa
Vodka ispod mikroskopa