Alfa Romeo 6C Cuore Sportivo koncept

| Lifestyle |

Alfa Romeo 6C Cuore Sportivo koncept

Posljednji veliki sportski automobil Alfa Romeo bio je 8C Competizione koji se u ograničenoj seriji našao u prodaji između 2007. i 2010. godine, a koji je svoju platformu i V8 motor dijelio s Maserati GranTurismom. U bliskoj budućnosti Talijani nam obećavaju najmanje dva nova sportska modela, 4C Coupe sa središnje pozicioniranim motorom i na Mazdi MX-5 zasnovani Spider.

Oba automobila će na veliku žalost biti manje impresivna nego 8C Cuore Sportivo koncept, ali znatno pristupačnija kad je riječ o cijeni. Ostaje tajna da li će se Alfa Romeo ponovo otisnuti u vode vrhunskih sportskih automobila, ali zato vam danas predstavljamo koncept koji nam pruža uvid u izgled takvog rješenja. Upoznajte 6C Cuore Sportivo, konceptualni model koji odaje priznanje prošlosti talijanskog branda, istovremeno otvarajući nove mogućnosti za budućnost ove kompanije. Dizajniran kao hommage velikim GT modelima kompanije, ovaj koncept uzima određene elemente iz prošlih modela uz suvremeni pristup, a predstavlja kontinuitet sportskog 8C Competizione modela.

Prednji dio je inspiriran tridesetim godinama prošlog stoljeća i 6C 2500 Touring Berlinetta modelom, dok je izgled zadnjeg dijela svoju inspiraciju našao u šesdesetima u vidu modela 33 Stradale. Kombinacijom klasičnih oblika i oštrih linija 6C u potpunosti osvaja svojim retro izgledom, dok sveukupna pojava koja u neku ruku ima V oblik, ističe 6C Cuore Sportivo u usporedbi s mnogim drugim modelima prisutnima na tržištu.