Adidas predstavio neobične Yohji Yamamoto kopčke

| Lifestyle |

Adidas je udružio snage s nagrađivanim japanskim modnim dizajnerom Yohjijem Yamamotom, koji stoji iza modnog brenda adidas Y-3, kako bi lansirali limitirano izdanje popularnih f50 kopački. Na prednjem dijelu kopački nalaze se carski lavovi-psi koji su u drevnim vremenima čuvali Japanske careve za koje se smatralo da su živjeli na svetom tlu. Ovaj tradicionalan dizajn postavljen je u kontekst Japanske moderne SF kulture čime se postiže duhovna povezanost između prošlosti i budućnosti. Rezultat je neočekivani, hrabri dizajn koji inspiraciju crpi iz modnog svijeta, a ima za cilj prenijeti snažnu poruku na nogometnom terenu. 

Povodom lansiranja ovih jedinstvenih adizero f50 kopački, Yohji Yamamoto je izjavio: “Moja inspiracija proizlazi is spoja drevnih tradicija i moderne Japanske znanstvene fantastike. Nadam se da će moju inspiraciju za ove kopačke prepoznati i igrači te da će im ona dati dodatno samopouzdanje za izražavanjem bez straha. Ljudi imaju pravo na slobodu izražavanja. Potrebno je samo pratiti svoj instinkt."

Yamamoto f50 kopačke sadrže iste tehnologije kao i dosadašnji adizero f50 asortiman. Precizni inženjering odigrao je ključnu ulogu u svakom aspektu dizajna kopačke, a sa samo 165g riječ je o jednoj od najlakših kopački na tržištu. Diljem svijeta bit će dostupno samo 2,000 pari ovih vizualno moćnih f50 kopački koje u dućane stižu u ponedjeljak 28. listopada, a u Hrvatskoj su dostupne u limitiranim količinama ekskluzivno u adidas shopu u Arena centru u Zagrebu.