8 najboljih luksuznih terenaca

| Lifestyle |

BMW X5

Ako ste u potrazi za luksuznim automobilom koji nudi malo više visine i prostora, ovo je pravi članak za vas! Dok god velike limuzine još uvijek imaju svoje mjesto na tržištu, luksuzni terenci ponudili su još veće i prostranije alternative jer ipak, tko ne bi žrtvovao koju kunu više za udobna kožna sjedala i više prostora?

Donosimo vam 8 luksuznih terenaca u kojima ćete se osjećati ugodno, a ujedno nećete morati brinuti vozite li po betonu, pijesku ili šljunku.

1. Porsche Cayenne

Porsche Cayenne
Porsche Cayenne

Kada je Porsche prvi put otkrio Cayenne, to je bio najbolji poslovni potez za tvrtku. Cayenne je uspio brand Porsche raširiti po cijelom svijetu. Cayenne izgleda zadivljujuće.  Ujedno je vrlo udoban, širok, visok, ima puno prostora, brz je i savršen za putovanja, čak i za djecu. Porsche Cayenne pravi je obiteljski auto, a cijena mu je oko 49,600 $.

2. Audi Q7

Audi Q7
Audi Q7

Q7 je Audijev prvijenac na SUV tržištu i iako je treći red sjedala navodno tijesan, automobil ima dobro osmišljen interijer i stabilnost pri velikim brzinama. Jako je udoban i dobar za putovanja. Cijena mu je oko 46.800 $.

3. Mercedes-Benz GL

Mercedes Benz GL
Mercedes Benz GL

Skuplji od Audija ili Porschea, Mercedes GL nudi svu profinjenost što i očekujete od Mercedes Benza, ali u znatno većem pakiranju. Zanimljivo je da je osnovna cijena za dizel varijantu 62,400 $ - što je vrlo impresivna brojka za bilo koje vozilo ove veličine.

4. Cadillac Escalade

Cadillac Escalade
Cadillac Escalade

Cadillac Escalade je vrlo vjerojatno najpoznatiji primjer luksuznog SUV-a. Uz početnu cijenu od 63.800 $, Escalade dolazi s prilično opsežnim popisom standardne opreme i General Motorsom koji je moćan -  6,2 litra V8.

5. BMW X5

BMW X5
BMW X5

Još jedan njemački luksuzni SUV: BMW X5. Dostupan s raznim ukrasima i dodatcima, početna cijena mu je 47.500 $, a nudi luksuznu i udobnu unutrašnjost, ogroman popis raznih značajki te stabilnost pri visokim brzinama - naizgled zajedničku značajku za automobile njemačke proizvodnje.

6. Lexus LX

Lexus LX
Lexus LX

Lexus LX je udoban i prostran SUV čiji su temelji bazirani na Toyotinim terencima. To znači da je LX je vrlo sposoban za off-road, ali ako ne koristite tu mogućnost, teško je opravdati kupnju kad ima i puno štedljivijih izbora. LX počinje s uzvišenom cijenom od 81.530 $.

7. Land Rover Range Rover

Land Rover Range Rover
Land Rover Range Rover

Kad smo već kod off-road terenaca, ovdje je Land Roverov Range Rover. Nudi vjerojatno najvažniji aspekt luksuznog SUV-a: lijepu unutrašnjost. Interijer je „veličanstveni". Osnovni model se vrti oko $ 82,650, a turbo verzija od oko 99.100 $

8. Infiniti JX

Infiniti JX
Infiniti JX

Iako Infiniti JX nema mogućnost V8, on posjeduje sve prave note za luksuzni terenac: jednostavan pristup prostranom trećem redu, visoko-tehnološku sigurnost, udobnost i kvalitetnu vožnju. Infiniti je savršeno sposoban da zadovolji sve vaše potrebe za udobnošću, a cijena mu je oko 42,650 $