7 modnih pogrešaka koje činite svakoga dana

| Lifestyle |

Editor's pick by Anamaria Butković

Anamaria Butković, urednica Fashion i Beauty rubrike na Wall.hr portalu

Postoji pregršt tako zvanih modnih pogrešaka s kojima smo upoznate i za koje znamo da ih treba izbjegavati - poput kombiniranja smeđeg remena s crnim cipelama, nošenja čarapa na sandale i tako dalje... Ali, također postoji i nekoliko, ne baš toliko očitih pogrešaka, koje vam mogu itekako narušiti sasvim dobru kombinaciju!

Kao ženi sa stilom, jako je važno paziti na takve male pogreške koje nam se mogu potkrasti i sasjeći ih u korijenu. U nastavku pogledajte neke od čestih, ne tako uočljivih modnih pogrešaka koje bismo trebale pokušati izbjeći u budućnosti - u ime mode!

1. Pokazivanje previše kože

Kao što možemo primijetiti, koža je IN, ali postoji limit koliko je pokazivanja kože stilski dopustivo. Čak i centimetar, dva previše - i vaš izgled će se u trenu pretvoriti od zanosnog do jeftinog. Umjesto toga, odaberite zanimljivu haljinu koja ipak nešto ostavlja mašti na volju.

Missguided Sienna Slinky Dress
Missguided Sienna Slinky Dress

2. Nošenje hlača koje nisu pravilno krojene

Istina, široke "boyfriend" traperice i donji dio trenirke kao hlače, još uvijek su veliki trend, ali nema ništa gore od nošenja širokih hlača koje bi na vama trebale biti uske. Takve hlače vam generalno jako loše stoje i zbog njih izgledate kao da uopće ne znate složiti kombinaciju kako spada. Uložite u hlače koje vam odgovaraju krojem i naglašavaju sve najbolje na vama. 

Burberry Satin High-Waist Cropped Pants
Burberry Satin High-Waist Cropped Pants

3. Pretjerujete s nakitom

Coco Chanel je bila u pravu kad je rekla da svaki put kada izlazite iz kuće jedan komad nakita maknete. Ovo je posebno točno kada se natrpate s dijamantima, kristalima i ostalim svjetlucavim dodacima. Manje je više. Radije nosite tanko prstenje i narukvice kako bi ste podigli svoju kombinaciju.

4. Previsoke - ili preniske štikle

Nošenje štikli zna biti riskantan odabir - ako su previsoke izgledate jeftino, ako su preniske izgleda kao da nemate pojma što radite. Odaberite par srednje visine u kojima se savršeno snalazite. 

Zara Leather Court Shoe 85mm (399,90kn)
Zara Leather Court Shoe 85mm (399,90kn)

 5. Zamijenili ste pojmove preveliko i loše krojeno

Da, preveliki džemperi, košulje i haljine trenutno su jako popularni - ali postoji dobar i loš način kako usvojiti ovaj trend. Ako nosite nešto što je ipak pre preveliko, izgubit ćete liniju tijela u potpunosti i izgledati šlampavo. Ovakve komade nosite slojevito kako vas ipak ne bi kompletno "pojeli".

H&M Oversized Sweatshirt (199kn)
H&M Oversized Sweatshirt (199kn)

6. Natrpavanje torbe s nepotrebnim stvarima

Mnoge od nas imaju sklonost smatranja torbe svojim putnim ormarom - mjesto gdje ćemo držati sve i svašta što bi nam moglo zatrebati dok smo izvan kuće. Ovo obično završava tako da izgledamo prenatrpano i kao da nam je torba pre teška - što i je! Umjesto toga, odaberite manju, strukturiranu torbicu kako bi si ograničili količinu stvari koje nosite sa sobom.

ASOS Mini Stud Satchel Bag
ASOS Mini Stud Satchel Bag

 7. Ne obraćate pažnju na detalje - oni su bitni!

Napokon, pogreška koju većina žena čini - ne obraćanje pažnje na detalje pri odabiru odjevne kombinacije. Događa se zato što mislite da ih nitko neće primietiti i da vam ne prave nikakvu razliku. Kako kaže izreka - "vrag je u detaljima" , stoga bacite oko na sve što imate na sebi prije nego što izađete iz kuće i odaberite ključne detalje koji će plijeniti pažnju i upotpuniti vaš look.

Zara Wool Hat (299,90kn)
Zara Wool Hat (299,90kn)