Traperice vam više ne odgovaraju? 6 trikova kako raširiti i smanjiti traper

| Lifestyle |

Editor's pick by Anamaria Butković

Anamaria Butković, urednica Fashion i Beauty rubrike na Wall.hr portalu

Odgovaraju li vam traperice?
Odgovaraju li vam traperice?

 Traperice mogu biti jako problematičan komad: sve su drugačije krojene, pa čak i kada ih su od istog brenda; veličina se promijeni u pranju i - ovisno o tome kako se brinete za njih, svakoga puta drugačije vam stoje! Upravo zbog svega navedenog, ponekad, vam jednostavno vaše najdraže traperice više ne odgovaraju.

Svi smo se našli u toj frustrirajućoj situaciji barem jednom. Ili je traper postao super rastegnut i traperice su vam prevelike ili se materijal smanjio u mikroskopsku verziju te ih jedva možete navući na sebe.

Srećom, postoji nekoliko različitih opcija što možete učiniti u ovakvoj situaciji. U nastavku pročitajte kako raširiti ili smanjiti traper kad vam traperice više ne odgovaraju kao prije...

AKO SU VAM TRAPERICE PREVELIKE

1. Operite ih u vrućoj vodi - ako su vam se traperice malo rastegnule, samo ih stavite na standardno pranje u vrućoj vodi. Ovaj trik najbolje djeluje s trapericama koje su u velikoj mjeri napravljene od pamuka. Ekstra savjet: nemojte koristiti omekšivač!

2. Stavite ih u sušilicu - nakon što ste završili s pranjem, gurnite ih u sušilicu i uključite vruću opciju. Tkanina će se skupiti i traperice će bolje odgovarati.

3. Ušijte mali dio elastične trake na unutrašnjost pojasa - ako vam se pojas opustio, probajte ovaj mali trik: ušijte komadić elastične trake s unutarnje strane pojasa traperica. 

AKO SU VAM TRAPERICE PREMALE

1. Poprskajte ih s mlakom vodom, pa ih razvucite da se rastegnu -  ovo je najlakši trik kako rastegnuti traperice - vlažne traperice rastegnite rukama u svim smjerovima i gledajte magiju kojom će vam ponovno stajati kao salivene!

2. Sjednite u toplu kadu dok nosite traperice - ovo zvuči možda malo ludo, ali djeluje: navucite traperice, napunite kadu toplom vodom i sjednite u nju. Topla (ne vruća!) voda opustit će i rastegnuti materijal. Naravno, ovaj trik trebate napraviti unaprijed i dozvoliti trapericama da se osuše kada završite.

3. Oprezno uklonite pojas - ova je tehnika malo napredna, ali je odlična ako volite biti kreativni - praktički ćete nadodati materijal na pojas vaših traperica te ih tako učiniti broj većima.