7 aplikacija koje bi vam mogle spasiti život!

| Lifestyle |

Editor's pick by Anamaria Butković

Anamaria Butković, urednica Fashion i Beauty rubrike na Wall.hr portalu

 Postoje aplikacije koje bi vam mogle spasiti život i trebali biste ih skinuti u slučaju da se nađete u opasnosti. Ako navečer morate hodati sami, trebate biti oprezni. Nažalost, svijet je prilično mračno mjesto. Ako neka aplikacija ima potencijal spasiti vam život, nema nište loše u skidanju je na svoj telefon - pogotovo kad je besplatna. Čuvajte sami sebe na najbolji mogući način. Nikad ne znate što se može dogoditi i tko vas čeka iza ugla, pa bi bilo dobro da se barem malo osigurate tako što ćete skinuti sljedeće aplikacije koje bi vam mogle spasiti život...

1. MY FORCE

Sve što trebate napraviti kako bi se osigurali je stisnuti gumb. Ako mislite da ste u opasnosti, aplikacija će poslati obavijest centrali koja vas zatim može locirati i glasovno snimiti situaciju u kojoj se nalazite. Ovo je jedna od aplikacija koja vam može spasiti život, a sve što trebate je pomaknuti prstom.

My Force App
My Force App

2. CIRCLE OF SIX

Ova aplikacija pomaže vašim prijateljima i obitelji da drže "oko" na vama. Izaberete šest različitih osoba iz vaših kontakata kojima vjerujete. Ako se nađete u nezgodnoj situaciji i želite ih obavijestiti o tome, pošaljete im poruku i svima dođe obavijest o vašoj lokaciji.

Circle Of Six App
Circle Of Six App

3. ON WATCH

Ova aplikacija je savršena za studente. Ako ste dugo na kampusu i želite o problemu obavijestiti zaštitara, ova aplikacija će to učiniti za vas. Također, možete poslati poruku upozorenja koju ste ranije napisali u slučaju da se nađete u opasnosti. Ovom aplikacijom možete kontaktirati bilo koga na kampusu, pa nemojte ni krenuti na faks bez nje.

On Watch App
On Watch App

4. WATCH OVER ME

Ako se krećete u opasnom kvartu, javite to ovoj aplikaciji. Recite joj koliko dugo želite da pazi na vas, a ako se ne javite u međuvremenu kako je sve u redu, sama će krenuti u akciju. Također, upozorit će vas ako se krećete po području koje je označeno kao visoko rizično što se tiče kriminala. Osigurat će da uvijek znate koliko je sigurno vaše okruženje.

Watch Over Me App
Watch Over Me App

5. BSafe

Ova aplikacija slat će vam lažne pozive kad god mislite da bi vam to moglo pomoći da se izvučete iz neugodne situacije! Također, ima i gumb koji možete pritisnuti kada se nađete u opasnosti kako bi upozorili svoje prijatelje i obitelj. Plus: postoji još jedan alarm gumb kojim ćete aktivirati sirenu kako bi i drugi znali da ste u opasnosti.

BSafe App
BSafe App

6. HOLLABACK

Ova aplikacija savršena je za zaustavljanje neugodnih promatrača. Ako je netko prema vama neumjesan, samo stisnite gumb za lociranje i ispričajte svima svoju priču. Ako ste u mogućnosti, možete i objaviti sliku osobe koja vas maltretira. Tako se upozorenja brže šire o tome gdje i kada treba biti oprezan te kako se zaštititi.

Hollaback App
Hollaback App

7. CAB4ME

Ova aplikacija će vas locirati i ponuditi listu taksi kompanija u vašoj blizini. Također će i izlistati njihove cijene pa možete odabrati najpovoljniju kompaniju. Kada ju odaberete, stisnete gumb zovi i odmah ste s njima u kontaktu. Savršen način kako stići kući sigurno!

Cab4Me App
Cab4Me App