10 kratkih za: Zjenu Glamočanin

| Lifestyle |

Zjena Glamočanin

Što trenutno radi lijepa mlada i nadarena Dubrovkinja, modna dizajnerica koja godinama izlaže na Dreft Fashion Weeku Zagreb i kostimografkinja koja je radila na nebrojeno predstava poput Lažeš Melita, Medeja, Kralj Edip, Dundo Maroje, Spašeni, Barbelo, o psima i djeci, Oluja, Pigmalion, Ljubavnik...,  Zjena Glamočanin? Odmara li se u svom rodnom Dubrovniku ili radi cijelo vrijeme?

1.Kako ste proveli ovo ljeto? Jeste bili cijelo vrijeme u Dubrovniku? Jeste li se odmarali ili radite cijelo vrijeme i na čemu konkretno radite?

Zadnje četiri godine moji jedini planovi za ljeto bili su Dubrovačke Ljetne Igre, a sa zatvaranjem igara kreću pripreme za Dreft Fashion Week ,tako da mi se aktivni odmor svede na uvrh glave četiri - pet dana.

2. Što je za Vas idealni odmor?

Idealni odmor ljeti za mene je: izležavanje na plaži cijeli dan, uz knjigu ili dobro društvo i roštilj.

3. Volite li više ljetovati u Hrvatskoj ili u inozemstvu i koje vam je najljepše mjesto u Hrvatskoj, a koje u inozemstvu u kojem ste bili/boravili?

Ljeti više volim pobjeći na neki od naših otoka, a zimi sam za dalja putovanja...

4. Jeste li više za aktivan ili pasivan odmor i što najviše radite ljeti? Skijate li na vodi, surfate, plivate, plovite, igrate picigin, vozite bicikl, planinarite, trčite, šetate, kartate, uživate li u zalazu sunca, plešete, pjevate, posjećujete li događanja, predstave, koncerte?

Da se mene pita ljetne aktivnosti bi se svele na odlazakak na kupanje pa na neku dobru predstavu ili koncert na Igrama i to je to.

Zjena Glamočanin
Zjena Glamočanin

5. Volite li se sunčati ili preferirate hlad?

Volim se sunčati, ali isto tako u neke ure treba se malo povući u hlad...

6. Kada se pakirate za ljetovanje, jel ste poput većine drugih žena pa ponesete i što vam treba i što ne treba ili znate točno što trebate ponijeti?

Kad se parkiram za ljeto to je nalik na seobu naroda, nerijetko se događa da dio kufera ide samnom avionom, a dio se šalje autobusom, a onda cijelo ljeto proveden u tri najjednostavnije haljine koje samo navučem na sebe.

7. Što čitate ljeti?

Sad zadnje sto sam pročitala je od Murakamija 1q84 i spremam se sada još jednu njegovu knjigu... Progutam sve njegove knjige, Murakami mi baš paše ljeti.

8. Koji Vam je najdraži ovoljetni CD?

9. Što najčešće jedete, pijete te pripremate tijekom ljeta?

Pijem Aperol spritz, a pošto nisam neka kuharica pratim recepte koji izlaze na Wall.hr-u pa kombiniram...

10. Koja je Vaša formula za realizaciju uspješnog ljetovanja u ova krizna vremena?

Nemam nažalost nikakvu formulu niti računicu, jednostavno dok se može, može se, a kad se ne bude moglo onda ću se baviti time...