10 kratkih za: Ronalda Brausa

| Lifestyle |

Ronald Braus

Gdje se trenutno nalazi, što radi, što priprema za 30. kolovoz, a što za jesen i Krapinski festival te kako se najbolje odmara i što ga posebno veseli, otkrio nam je naš operni pjevač, zgodan i šarmantan bariton, Rovinjanin sa stalnom adresom u Zagrebu, Ronald Braus u današnjem intevjuu "10 kratkih za: Ronalda Brausa"

1. Koji su vam planovi za ovo ljeto, gdje ćete se odmarati ili ste se već odmarali i hoćete li ga provesti većinom radno ili se planirate zaista odmoriti?

Što se ovog ljeta tiče, mislim da nikad nije bilo radnije… Osim ove velike premijere koja je iza nas, što podrazumjeva puno posla s pripremama i probama, odradio sam već i veliki broj koncerata (Umag, Novi vinodolski, Rovinj , Pula, Drniš…). Sad napokon stiže vrijeme kad ću malo moći odmoriti, a onda slijedi Rovinjska noć i moj tradicionalni koncert "Ronald Braus i gosti" na Crvenom otoku koji me jako veseli I raduje jer je to susret s prijateljima i dragim ljudima.

Ronald Braus
Ronald Braus

2. Kako zamišljate vaš idealan odmor?

Moj idealni odmor ne postoji jer nikad ne znam što ću smisliti… Svakako volim dio godišnjeg provesti kod svojih u Rovinju, jedno vrijeme istraživati našu obalu, a volim i pobjeći u neki nepoznati grad...

3. Volite li više ljetovati u Hrvatskoj ili u inozemstvu i koje vam je najljepše mjesto u Hrvatskoj, a koje u inozemstvu u kojem ste bili?

Obožavam našu obalu i mislim da smo sretni što tu živimo…. Od inozemnih destinacija i dalje Rim predvodi... Čaroban i lijep, no i Beč je taj koji me uvijek nanovo opčini.

4. Jeste li više za aktivan ili pasivan odmor i što najviše radite ljeti? Skijate li na vodi, surfate, plivate, plovite, igrate picigin, vozite bicikl, planinarite, trčite, šetate, kartate, uživate li u zalazu sunca, plešete, pjevate, posjećujete li događanja, predstave, koncerte, ljubite li?

Pa kako kada…plivanje, bicikl trčanje, sve dolazi u obzir kad je temperatura malo niža od ovih sad... A u ovim uvjetima je hlad dobrodošao, iako sam ja od onih koji se duuugo mogu pržiti na suncu uz dragu osobu…

5. Dakle, više volite sunece od hlada? 

Sunce, sunce, sunce, a kava i časa finog vina u hladu...

Ronald Braus
Ronald Braus

6. Kada se pakirate za ljetovanje, ponesete li i što vam treba i što vam ne treba ili znate spakirati točno ono što vam treba?

Sve više znam što mi treba. Čak radije uzmem manje stvari jer me lovi mučnina kad se sjetim trajekata, hotela, navlačenja kofera...

7. Čitate li knjige na odmoru? Koju/e ćete čitati/ste čitali ovo ljeto?

Čitam, čitam... Ove godine čitam svoje prijatelje... upravo završio Sanju Pilić, a sad čitam Hrvoja Šalkovića…..

8. Vaš omiljeni ovoljetni CD je:

Složio sam svoj ljetni mix za auto na kojem ima zbilja svega.

Ronald Braus
Ronald Braus

9. Što najčešće jedete, pijete te pripremate tijekom ljeta?

Jedem malo lakšu hranu kad je to moguće, razne salate... Sinoc na primjer tjesteninu s rakovicom koja je bila divna, a većeras prijateljima spremam laganu tortu "Lijena žena", recept moje drage prijateljice Vesne Čipcić

10. Koja je Vaša formula za realizaciju uspješnog ljetovanja u ova krizna vremena?

Ne zamarati se krizom... Izlaz uvijek postoji. Kako je rekao stari Krleza: "Nigdar ni bilo da nekak ni bilo..."