10 kratkih za: Mirjanu Mikulec

| Lifestyle |

Mirjana Mikulec
Mirjana Mikulec

Zgodna Zagrepčanka Mirjana Mikulec jedna je od vodećih dizajnerica interijera u Hrvatskoj. Poznata je po emisiji koju vodi "IN dizajn s Mirjanom Mikulec", a prije 7 godina osnovala je i studio za dizajn interijera “Domus nobilis” koji je do sada uredio preko 150 prostora. Ujedno je napisala i sedam knjiga o dizajnu interijera. Što momentalno Mirjana radi i kako izgleda njezin idealan odmor pročitajte u našem intervjuu "10 kratkih za".

1. Koji su vam planovi za ovo ljeto, gdje ćete se odmarati/ili ste se već odmarali i hoćete li ga provesti većinom radno ili se planirate zaista odmoriti?

Za početak imamo obiteljsko druženje s našim prijateljima iz Pariza s kojima se već godinama sastajemo na Malom Lošinju. Nakon toga već opet ritualno kod bake i djeda u Biograd i onda lagano za Zagreb. Ukupno se nadam spojiti jedno desetak dana.

2. Kako zamišljate vaš idealan odmor?

Bez obzira na more i ostale ljetne radosti ja ipak nisam za tu vrstu odmora, to odem zbog djece jer njih dvije uživaju. Moj idealan odmor, koliko god klišeizirano zvučalo, je odlazak u Pariz. Ja tamo uživam bez obzira na godišnje doba i i istinski se odmorim.

3. Volite li više ljetovati u Hrvatskoj ili u inozemstvu i koje vam je najljepše mjesto u Hrvatskoj, a koje u inozemstvu u kojem ste bili/boravili?

Kao što sam već rekla, nisam baš ljubitelj ljetnih radosti tako da isključivo ljetujemo na Jadranu. Ako baš moram izdvojit jedno mjesto onda bi to ipak bio Dubrovnik, ne toliko zbog plaža, koliko zbog grada i predivnog mjesta gdje odsjedamo kad smo tamo.

4. Jeste li više za aktivan ili pasivan odmor i što najviše radite ljeti? Skijate li na vodi, surfate, plivate, plovite, igrate picigin, vozite bicikl, planinarite, trčite, šetate, kartate, uživate li u zalazu sunca, plešete, pjevate, posjećujete li događanja, predstave, koncerte, ljubite li?

Ništa od navedenog, moj odmor je aktivan koliko je aktivna moja najmlađa kćer, a ona nikad nema mira. Kad suprug nju preuzme, mene možete naći ispod suncobrana sa šeširom na glavi.

5. Volite li se sunčati ili preferirate hlad?

6. Kada se pakirate za ljetovanje, ponesete li i što vam treba i što vam ne treba ili znate spakirati točno ono što vam treba?

Ja sam jedna od onih koja ponese sve. Bez obzira što pola toga ne obučem, nikad se ne zna kad vam nešto može zatrebati.

7. Čitate li knjige na odmoru? Koju/e ćete čitati/ste čitali ovo ljeto?

Na more uvijek ponesem sa sobom nešto vezano za interijere: Kelly Hoppen, Terence Conrana i sturčne časopise da uhvatim sve što sam propustila tokom godine.

8. Vaš omiljeni ovoljetni CD je:

oduševila sam se sa Cd-om kojeg sam kupila u Zari home pod nazivom CHILL OUT.

9. Što najčešće jedete, pijete te pripremate tijekom ljeta?

Uglavnom smo na ribi i laganoj hrani, to preferiramo i tokom godine.

10. Koja je Vaša formula za realizaciju uspješnog ljetovanja u ova krizna vremena?

Spojiti 10 dana u komadu i pokušat se što manje javljati na telefon.

Mirjana Mikulec
Jedna od sedam knjiga Mirjane Mikulec