10 kratkih za: Milenu Rogulj

| Lifestyle |

Milena Rogulj

Milena Rogulj, Zagrepčanka koja je nakon završene Primjenjene umjetnosti završila i Tekstilno tehnološki fakultet u Zagrebu i otvorila vlastiti atelje te postala članicom ULUPUH-a, cijeli život je ostala samozatajna. Osim njezinih vjernih klijentica koje odijeva, istinski poznavaoci mode "skidaju joj kapu" i kliču: "To je najbolja hrvatska dizajnerica, bez premca", no Milena i dalje živi dosta povučeno i neeksponirano radeći u svom ateljeu na Medveščaku 45. Teško se odlučuje na revije. Osim izložaba ULUPUH-a, strukovne manifestacije "Modnog ormara" i "Dreft Fashion Weeka Zagreb", ne izlaže. Milena jednostavno živi umjetnost i takvi su i njezini radovi. Svaka njezina kolekcija je spektakl jer razmišlja van okvira, ujedno se dobro zabavljajući. Ove godine u svibnju na "Dreft Fashion Weeku Zagreb" izašla je s kolekcijom sašivenom od robe i materijala koje je pokupovala na zagrebačkom Hreliću i izazvala prave ovacije! Milena se igra i pri tome istinski uživa! Zadnje dvije godine na Kanarskom otočju napravila je Umjetničku radionicu za visoku modu do koje je došlo vrlo spontano, ljetujući na Kanarima. Gdje je momentalno i što za nju znači idealan odmor saznali smo u današnjem Wall.hr intervjuu "10 kratkih za: Milenu Rogulj".

1. Koji su vam planovi za ovo ljeto, gdje ćete se odmarati/ili ste se već odmarali i hoćete li ga provesti većinom radno ili se planirate zaista odmoriti?

Zadnje tri godine ljeto uglavnom provodim na dvije destinacije : Gran Canaria i Trogir, tako da ne moram nista planirati..., nametnulo se samo po sebi!

Milena Rogulj
Milena Rogulj

2. Kako zamišljate vaš idealan odmor?

Idealan ljetni odmor je za mene svakako proveden uz more ma gdje to bilo. Jako volim more, možda zbog mojih korijena , ali nije se jos desilo ljeto bez mora!

3. Volite li više ljetovati u Hrvatskoj ili u inozemstvu i koje vam je najljepše mjesto u Hrvatskoj, a koje u inozemstvu u kojem ste boravili?

Naše more je zaista prekrasno, divno za kupanje, prekrasni otoci... Ovdje na jugu Gran Canarie ima predivnih pješćanih plaža, ova plaža na kojoj ja boravim duga je 4 km i pruža mi izuzetan osjećaj slobode. Hodam dva sata po tom pijesku okružena pješćanim dinama i Atlanskim oceanom, uvijek laganim povjetarcem , tako da nikada nije vruće... Prekrasno!

4. Jeste li više za aktivan ili pasivan odmor i što najviše radite ljeti? Skijate li na vodi, surfate, plivate, plovite, igrate picigin, vozite bicikl, planinarite, trčite, šetate, kartate, uživate li u zalazu sunca, plešete, pjevate, posjećujete li događanja, predstave, koncerte, ljubite li?

Mislim da potpuno pasivan odmor pomalo otupljuje čula, tako da sam ipak prije za aktivan odmor, već prema sklonostima. Na Kanarima puno sećem po plaži, pomalo se i okupam u Oceanu, iako sam prilično oprezna zbog velikih valova. Tu vodim radionicu visoke mode u okviru koje odradimo reviju i izložbu, tako da ovdje imam prilično aktivan "GO".

Milena Rogulj
Milena Rogulj

5. Volite li se sunčati ili preferirate hlad?

Nema hlada! Sunčanje, naravno!!!

6. Kada se pakirate za ljetovanje,  ponesete li i što vam treba i što vam ne treba ili znate spakirati točno ono što vam treba?

Nikad nemam problema s pakiranjem za odlazak na ljetovanje.  Kozmetika obavezno, a što se krpica tiče, ponesem samo nekoliko najnužnijih.  Ionako veći dio vremena provedem u kupaćem kostimu! E njih volim imati nekoliko!

7. Čitate li knjige na odmoru? Koju/e ćete čitati/ste čitali ovo ljeto?

Priznajem: ne čitam ! Možda neko lagano štivo ako mi kojim slučajem padne pod ruku...

8. Vaš omiljeni ovoljetni CD je:

I bez cd-a molim! Ne na ljetovanju...

9. Što najčešće jedete, pijete te pripremate tijekom ljeta?

Voda, voda, poneki čaj pa opet voda...

10. Koja je Vaša formula za realizaciju uspješnog ljetovanja u ova krizna vremena?

Formula za ljetovanje u krizna vremena: kao prvo, imati neki smještaj, recimo kod rodbine ili prijatelja ha ha, ništa ne ulagati u odjeću jer ti previše ni ne treba..., kad na večer izadeš vani uglavnom šećes po prekrasnom mjestu s bočicom vode u ruci, nauživaš se mora i sunca i vratis se kući mirne savjesti (mislim da je to današnja jedina uspješna Hrvatska formula!?)