10 kratkih za: Loredanu Bahorić

| Lifestyle |

Loredana Bahorić

Nekadašnja poznata manekenka, danas uvjerljivo jedna od najboljih hrvatskih modnih dizajnera, žena s istančanim smislom za ukus, ujedno jedna od najbolje odjevenih Hrvatica, Loredana Bahorić nakon nedavno proslavljenih dvadeset i pet godina njezine modne marke "Charlie design", ovo ljeto zasluženo će se odmarati i puniti baterije, ali i procesuirati ideje za svoju novu kolekciju. Gdje će se odmarati te što će sve raditi uspješna Šibenčanka sa stalnom adresom u Zagrebu, hoće li s njom i s njezinim suprugom Brankom ljetovati i njihov sin Tomislav, također vrlo uspješni mladi dizajner muških kolekcija, saznajte u Wall.hr intervjuu "10 kratkih za"...

Loredana Bahorić
Loredana Bahorić

1. Koji su vam planovi za ovo ljeto, gdje ćete se odmarati/ili ste se već odmarali i hoćete li ga provesti većinom radno ili se planirate zaista odmoriti?
Boravak u obiteljskoj kući u kojoj sam odrasla u starom dijelu Šibenika čine mi bazu i odatle krećem na kraće ili duže izlete brodom na male otočiće te Kornate.  Početak odmora mi je ustvari drugačiji od samog kraja, trudim se potpuno izbaciti posao iz glave... Prema kraju procesuiram ideje za kolekciju, slažem ih u suvislu priču. Puno mi je lakše to raditi na moru, u ležernoj atmosferi, nego u Zagrebu. 

Loredana sa suprugom i sinom
Loredana, Branko i Tomislav, photo: Maja Jurović

 
2. Kako zamišljate vaš idealan odmor?

Idealan odmor za mene je kombinacija pustih uvala po danu i večerica tik uz more, par dragih ljudi i to je to.


3. Volite li više ljetovati u Hrvatskoj ili u inozemstvu i koje vam je najljepše mjesto u Hrvatskoj, a koje u inozemstvu u kojem ste boravili?

Nekako baš samo ljetovanje, usko povezujem isključivo uz Hrvatsku. Za mene definitivno najljepše mjesto na Hrvatskoj obali je uvala Dubovica s vilom Kasandrić na Hvaru, iako to prvo mjesto ozbiljno ugrožavaju i Kornati (čudesna mjesta, nevjerojatan spoj prirode, divljine, mirisa...). Ima nešto iskonsko u tim uvalama i mjestima gdje se osjećam nekako ispunjeno i potpuno u skladu s prirodom.


4. Jeste li više za aktivan ili pasivan odmor i što najviše radite ljeti?

Plivanje i zalasci sunca su na mojoj top listi, odlazak na neki zanimljiv koncert...


5. Volite li se sunčati ili preferirate hlad i koji vam je omiljeni ljetni preparat?

Uglavnom hlad, iako je to teško, gotovo nemoguće postići dok si na brodu. Zadnjih godina za sunčanu zaštitu koristim Estee Lauder-Bronze goddes SPF30.


6. Kada se pakirate za ljetovanje, jeste li poput većine žena pa pretjerate i ponesete i što vam treba i što vam ne treba ili znate spakirati točno ono što vam treba?
Nosim nevjerojatno malo stvari, par kombinacija, laganu obuću i jednu svečaniju varijantu... Ako mi zatreba... Kako mi je sva odjeća bijela ili crna, lako ju je kombinirati. Upečatljiv nakit potpuno promijeni outfit, nikad ne kompliciram oko odjeće.


7. Čitate li knjige na odmoru? Koje ćete čitati ovo ljeto?

Čim dođem na more nakupujem si gomilu knjiga, tzv. ljetnu literaturu. Trenutno čitam "J... mi se" John Parkina, čitam već drugi put i pokušavam usvojiti tu filozofiju... Svima bi nam bilo lakse hahah


8. Vaš omiljeni ovoljetni CD je:

Stephane Pompougnac "Day & Night" i Nina Simone "Feeling good".


9. Što najčešće jedete, pijete te pripremate i kuhate tijekom ljeta?

Otkriće mi je sok od bazge s limunom, savršeno osvježavajuće, a od hrane školjke i riba, vino - hladan rose.


10. Koja je Vaša formula za realizaciju uspješnog ljetovanja u ova krizna vremena?

Živim i potpisujem citat iz Mediteranea "U ovim teškim vremenima bijeg je jedini način da se preživi i nastavi sanjati".