10 kratkih za: Gorana Matijašeca

| Lifestyle |

Goran Matijašec

Gdje ljetuje i kako se zabavlja naš priznati modni fotograf, Varaždinac sa stalnom adresom u Zagrebu, Goran Matijašec saznali smo u današnjem Wall.hr intervjuu "10 kratkih za:.

Goran Matijašec
Goran Matijašec

1. Koji su vam planovi za ovo ljeto, gdje ćete se odmarati/ili ste se već odmarali i hoćete li ga provesti većinom radno ili se planirate zaista odmoriti?

Planovi za ovo ljeto ostvaruju se "as we speak". Evo me u Beogradu dok završavam još pokoju obvezu prije nego starta drugi dio godišnjeg odmora. Nakon partyjanja po festivalima na Pagu, u Splitu i u Belgiji (Hideout, Ultra music festival i Tomorrowland) čeka me 2 tjedna chillanja na jedrilici istražujući Grčku obalu i kulinarske specijalitete. Tako da se zaista planiram odmoriti, eventualno u 9. mjesecu malo kombinirati posao i zadovoljstvo s još pokojim snimanjem na Ibizi.

2. Kako zamišljate vaš idealan odmor?

Srećom ovo ljeto uspio sam isplanirati ono što je po mom mišljenju idealan odmor. Prvo kvalitetna doza partyjanja nakon čega slijedi odmor i uživancija na jedrilici s najbližim prijateljima. Ne mogu zamisliti bolji odmor.

3. Volite li više ljetovati u Hrvatskoj ili u inozemstvu i koje vam je najljepše mjesto u Hrvatskoj, a koje u inozemstvu u kojem ste bili/boravili?

Ljetne mjesece volim provoditi u Hrvatskoj, a zimske u inozemstvu, po mogućnosti u tropskim krajevima. U Hrvatskoj me se najviše dojmio Rovinj, a kod dalekih destinacija se ne mogu odlučiti između Tajlanda i Balija. Tajland ima ljepše plaže, a Bali srdačnije stanovnike.

4. Jeste li više za aktivan ili pasivan odmor i što najviše radite ljeti? Skijate li na vodi, surfate, plivate, plovite, igrate picigin, vozite bicikl, planinarite, trčite, šetate, kartate, uživate li u zalazu sunca, plešete, pjevate, posjećujete li događanja, predstave, koncerte, ljubite li?

Definitivno aktivniji odmor ako se mene pita. Što se morskih radosti tiče tu je neizostavno plivanje, ronjenje na dah, ronjenje na bocu, picigin, a probao sam i kitesurf te wakesurf i oba su mi super.

Goran Matijašec na jedrenju s društvom
Goran Matijašec na jedrenju s društvom

5. Volite li se sunčati ili preferirate hlad?

Rijetko kad stignem razmišljati o tome, tamo sam gdje je dobra ekipa.

6. Kada se pakirate za ljetovanje,  ponesete li i što vam treba i što vam ne treba ili znate spakirati točno ono što vam treba?

Pakiranje se uvijek obavlja u zadnji čas, nerijetko i uz pomoć prijatelja. Trudim se optimalno pakirati, ali u pravilu bude koja majica više.

7. Čitate li knjige na odmoru? Koju/e ćete čitati/ste čitali ovo ljeto?

Priliku za čitanje ovo ljeto još nisam imao, vjerorajtno ću na brodu. Najviše preferiram knjige o ljudskoj psiholigiji. Zabavne su, poučne i primjenjive u stvarnom životu.

8. Vaš omiljeni ovoljetni CD je:

Kompilacija ovoljetnih komercijalnih i house hitova koju mi je pripremila prijateljica.

9. Što najčešće jedete, pijete te pripremate tijekom ljeta?

Jedem dosta tune, piletine i povrća. Veselim se grčkoj kuhinji. Od pića neizostavni koktelčići, pivica i ice coffee.

10. Koja je Vaša formula za realizaciju uspješnog ljetovanja u ova krizna vremena?

Nije bitno gdje si već s kim si, dobra volja najvažnija je za dobar provod.