10 kratkih za: Antoniju Šolu

| Lifestyle |

Antonija Šola

Prelijepa Antonija Šola, pjevačica (Zovem da ti čujem glas, Anđele, Volim osmjeh tvoj, Gdje je srce, tu je dom...), glumica (Zabranjena ljubav) i autorica mnogobrojnih hitova poput Tošine "Srce nije kamen", "Veži me za sebe", "Jedina", "Volim osmjeh tvoj", "Ko ti grize obraze", "Mjesečina", "Pola srce pola duše", "Bože brani je od zla"..., Breninog "Metka s posvetom", Oliverove "Davno izgubljene riči", Danijelinih hitova poput "Živim da živim", "Unikat", "Ključ", "Pola pola", "Doživotna robija", hitova Maje Šuput "Nevaljale", "Varaš me"..., hitova Crvene jabuke "Ukrast ću ti snove", "Života moga tajna", hita Tonija Cetinskog "Znaj da bit ću tu", hitova Tijane Dapčević, Gazda, Marine Tomašević, Ivana Mikulića, Vinka Coce, klape Kontrade, Deena, Emilije Kokić, grupe Regina, Alena Hržice, Petra Dragojevića i mnogih drugih.

Antonija je divana osoba, pravi i odani prijatelj, jedna od rijetko normalnih u ludom svjetu show bussinesa uopće. Svi koji je poznaju, za nju imaju samo riječi hvale. Odmjerena, decentna, nježna, samozatajna, ženstvena, prava dama. Što momentalno radi, ide li na odmor i kako se najbolje opušta otkrili smo u Wall.hr intervjuu "10 kratkih za:".

1. Koji su vam planovi za ovo ljeto, gdje ćete se odmarati/ili ste se već odmarali i hoćete li ga provesti većinom radno ili se planirate zaista odmoriti?

Većinom radno, ali svakako će se naći poneki dan odmora u letu, nešto nastupa, nešto snimanja novih pjesama i završetak albuma.

Nezgodna

2. Kako zamišljate vaš idealan odmor?

Negdje na grčkim otocima jer tamo još nisam bila, a imam neki osjećaj da bi se tamo mogla i zaljubiti, neka uvala, mir, plaža, pijesak, brodić, dobra knjiga, ali da je i wellness u blizini, za masaže...

3. Volite li više ljetovati u Hrvatskoj ili u inozemstvu i koje vam je najljepše mjesto u Hrvatskoj, a koje u inozemstvu u kojem ste bili?

Volim sve što je lijepo, iako sam uglavnom ljetovala u Hrvatskoj, bila sam nekoliko puta u Italiji te Crnoj Gori pa i u Makedoniji na Ohridu, meni je svejedno najljepši naš Jadran za sada, teško mi je izdvojiti samo jedno mjesto na Jadranu jer sam obišla skoro sve naše otoke i čitavu obalu i svako je mjesto posebno... Zadnje gdje sam bila je Palmižana i Vis... oduševim se svaki puta i iznenadim koliko kod nas ima predivnih mjesta za ljetovanje...

4. Jeste li više za aktivan ili pasivan odmor i što najviše radite ljeti? Skijate li na vodi, surfate, plivate, plovite, igrate picigin, vozite bicikl, planinarite, trčite, šetate, kartate, uživate li u zalazu sunca, plešete, pjevate, posjećujete li događanja, predstave, koncerte, ljubite li?

Sve navedeno osim surfanja i skijanja na vodi radim, skijanje mi je draže na snijegu, najbolja je kombinacija svega po malo da nije dosadno i jednolično, a najviše volim zalaze sunca pa na plažu odlazim tek od pet popodne nadalje... Naravno sve je to još slađe kada se ljubi, to daje posebnu čar svemu ostalom što se događa :)

5. Volite li se sunčati ili preferirate hlad i koji vam je omiljeni ljetni preparat?

Preferiram hlad svakako do 5 popodne, a poslije toga može i malo sunca, ali ipak sa zaštitinim faktorom, sunčanje sve više izbjegavam, čak mi zbog velikih vrućina u zadnje vrijeme klimatski više odgovara Istra ili Dalmacija, ali tek u rujnu.

6. Kada se pakirate za ljetovanje, jeste li poput većine žena pa pretjerate i ponesete i što vam treba i što vam ne treba ili znate spakirati točno ono što vam treba?

Spakiram cijeli ormar, jer sam hirovita što se tiče odjevnih kombinacija i cipela i sve ovisi o mom raspoloženju u čemu ću se osjećati dobro, a tu je i bezbroj kremica, pomadica, ulja ... Ne mogu bez njege i uživam u tome.

7. Čitate li knjige na odmoru? Koju ćete čitati ovo ljeto?

Svakako, ove godine sam pripremila nekoliko knjiga, među njima zasigurno od Ayaan Hirsi Ali “Nevjernice”.

8. Vaš omiljeni ovoljetni CD je:

Kylie Minogue The Abbey Road Sessions.

9. Što najčešće jedete, pijete te pripremate i kuhate tijekom ljeta?
Uživam u hrani i zaista biram što jedem i kuham... Volim sve probati, ali važno mi je da je hrana organska i zdrava, volim začine i mediteransku kuhinju. Pijem vodu najviše, ponekada možda čašu vin,a a probam tu i tamo i dobru rakijicu... Jako su mi važni začini i bez njih ne mogu zamisliti svoju kuhinju, a to su ružmarin, kajenski papar, kurkuma, himalajska sol, papar u zrnu, lovorov list, bosiljak... Volim sve što je dobro i kvalitetno pripremljeno i domaće... i naravno ništa bez maslinovog ulja!

10. Koja je Vaša formula za realizaciju uspješnog ljetovanja u ova krizna vremena?

Spajam posao i ljetovanje, kombinacija.