10 kratkih za: Amira Kazića - Lea

| Lifestyle |

 

Pjevač zlatnog glasa, Amir Kazić Leo nakon što je izbacio novi singl "Radi to nekom drugome" ne silazi sa ljestvica top lista i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini. Mnogo puta sam čula: "Jedina mana mu je što ima isti glas 'ko i Čola, a i Bosanac je 'ko i Čola, a i zgodan je..." Kad sam mu to spomenula, samo se nasmijao. Toliko puta je slušao o toj usporedbi... Što dodati? Pjeva za svoj gušt, pjeva iz srca i iz duše, a njegova publika to osjeća i bezuvjetno ga voli. Doznajemo da mu nikad nije teško u društvu uzeti gitaru u ruke i zapjevati... Njegovi prijatelji kažu da nikad ne glumi zvijezdu, nije bahat, nije ljubomoran, nije nedodirljiv i ono što znamo - ima prekrasan glas. Iskren je, pošten i samozatajan. Veliki i pravi prijatelj. Divno je znati da takvi ljudi kao što je Leo - začudo, postoje i na našoj estradi...

Radi to nekom drugome, Amir Kazić Leo

1.Sredina je kolovoza, jeste li već „napunili svoje baterje“ i uspjeli odmorili dušu i tijelo ili ste cijelo ljetno vrijeme išli s koncerta na koncert? 

Moja Brtonigla je idealna za puniti baterije, pravi izvor čiste pozitivne energije, a tu provedem dobar dio proljeća, ljeto i početak jeseni. Od tu putujem na koncerte odradim ih i opet se vratim da se uštekam u punjač. 

Amir Kazić Leo
Amir Kazić Leo

2. Što trenutno radite i pripremate li nešto novo?

Trenutno sam na relaciji Brtonigla - Trst jer radim na projektu "Sevdah za sva vremena" sa mojim prijateljem Amirom Karalićem i nadam se da ćemo uspjeti završiti do kraja godine. Ujedno odrađujem i koncerte po BiH.

3. Kako zamišljate vaš idealan odmor?

U mojoj avliji i kantinici u Brtonigli, odem do mora malo se rashladim i onda u mir svoga doma, uvjek je neko tu..., a i stalno dolaze meni dragi ljudi, pali se kamin pa red ribe, red mesa, a Brtonigla je inače i grad vina. Naštima se gitara i eto savršene čarolije...

4. Volite li više ljetovati u Hrvatskoj ili u inozemstvu i koje vam je najljepše mjesto u Hrvatskoj, a koje u inozemstvu u kojem ste boravili?

Ljetovao sam nekoliko puta i u inozemstvu mada preferiram Hrvatsku, a nezaboravimo ni moj rodni Sanski most i ljetovanje pored Sane. Meni osobno najdraže ljetovanje je bilo, osim moje Brtonigle, krstarenje na "Brodu ljepote".  To je definitivno bio najbolji provod na Jadranu i mislim da će se samnom složiti svi oni koji su bili na tom krstarenju i dio ekipe Suzy Josipović. Nezaboravnoooo...

Brod ljepote 2005
Brod ljepote 2005

5. Jeste li više za aktivan ili pasivan odmor i što najviše radite ljeti? Skijate li na vodi, surfate, plivate, plovite, igrate picigin, pecate, vozite bicikl, planinarite, trčite, šetate, kartate, uživate li u zalazu sunca, plešete, pjevate, posjećujete li događanja, predstave, koncerte?

U zadnje vrijeme sam nekako za mirniju varijantu, ali ranijih godina sam bio jako aktivan. Skijao, ronio s bocama, na skuterima provodio dosta vremena, ali onim stojećim, nogomet, odbojka na pjesku, vozio bicikl, sve su to faze koje su me držale neko vrijeme...

6. Volite li se sunčati ili preferirate hlad, sjedite li više u kafiću u hladu ili se pržite na plaži?

A kako kad. Nekad sam na kamenjaru, sunčam se, izležavam, a nekad hlad, knjiga pa čak i ne uđem u vodu, mada ovo ljeto zaletim se do mora, okupam, provedem sat, dva i vratim se doma.

7. Čitate li knjige na odmoru? Koju/e ćete čitati/ste čitali ovo ljeto?

Završavam "Gaudijev ključ", a iza toga cu početi čitati "Otok svijesti".

8. Što volite slušati ljeti? Vaš omiljeni ovoljetni CD je:

Haha... tu sam čudan. Jednostavno ne slušam ništa. Volim biti u miru.

9. Što najčešće jedete, pijete i pripremate tijekom ljeta?

Nastojim jesti sezonsku hranu, što više povrća, osim uobičajenih riba, školjki, mesa, tako da tamanim paprike, paradajz, tikvice, krastavce, blitvu, salatu, patlidžane, našu monalizu (vrsta krumpira) i naravno uvjek dobrog sira i pršuta. Preferiram vino, domaću našu malvaziju i teran.

10. Koja je Vaša formula za realizaciju uspješnog ljetovanja u ova krizna vremena?

E, to je fakat teško reči. Svatko ima neku svoju formulu... Bitna je ona unutarnja sreća i mir jer pravi čovjek je sretan i s malo. Treba se okružiti pozitivnim ljudima i ovu tešku ekonomsku situaciju liječiti zdravim smijehom!