Kakve cipele nositi na ljetna vjenčanja?

| Fashion |

Kakve cipele nositi na ljetna vjenčanja?
Kakve cipele nositi na kakvo vjenčanje? Mi znamo!

Ljetna vjenčanja najčešće nisu obična crkvena pa restoranska vjenčanja iz više opravdanih razloga - vrijeme je prekrasno, temperatura je visoka, ali u kasnijim satima vrlo ugodna, a krajolik buja i zaista je predivan na fotografijama. Međutim, jasno je da isti par cipela koji držite u fiktivnoj kutiji s natpisom "vjenčanja" jednostavno ne može proći na baš svakoj vrsti vjenčanja. U nastavku saznajte kako odabrati idealan par cipela s obzirom na prigodu.

1) Crkveno vjenčanje

Kakve cipele nositi na ljetna vjenčanja?
Vjenčanje u crkvi


Koliko god obožavali nositi vrtoglave potpetice to jednostavno nije primjereno za crkvu. Za crkveno vjenčanje idealno je birati cipele u špic s petom do 10 cm, ili kitten heel s decentno otvorenim prstima. Također, ljepše je vidjeti jednostavan floralni print i pastelne boje, nego li nešto vrlo napadno i ekstravagantno; I dalje je to prostor tradicije.

2) Vjenčanje u vrtu/na otvorenom

Kakve cipele nositi na ljetna vjenčanja?
Vjenčanje u vrtu


Iz vlastitog iskustva možemo vam reći kako stiletto potpetica NIJE dobar izbor za vrt! Samo ćete sasvim izbušiti zemlju, a kući doći s puno blata na nogama i s velikom boli u stopalima. Umjesto takve patnje, birajte punu potpeticu, koja je danas itekako vrlo trendi. Drugi dobar odabir je cipela na punu petu, u kojoj ćete svakako biti najstabilniji. Kako se radi o vjenčanju na otvorenom, jednako tako dress code (najčešće!) ne može biti toliko svečan, što znači da prolaze i cipele s drvenim petama, egzotičnim printom, i sveukupno nešto luđim izgledom.

3) Vjenčanje na plaži

Kakve cipele nositi na ljetna vjenčanja?
Vjenčanje na plaži


Kao i kod vjenčanja u vrtu, nemojte se patiti u stiletto potpeticama jer više ćete djelovati ludo i neprilagođeno nego sređeno. Birajte zgodne ravne sandale u kojima nećete izvrnuti zglob, a pijesak će jednako lako uči, ali i izaći iz nje. Za one dame koje pak ne mogu ne obuči štiklu preporučujemo niže i vrlo debele pete, naravno ponovno pričamo o sandalama, kako bi zadovoljile svoju potrebu za petom, a i dalje se osjećale prikladno odjevenima, ali i udobno.

4) Svečano vjenčanje

Kakve cipele nositi na ljetna vjenčanja?
Svečano vjenčanje


Svečano vjenčanje podrazumijeva vrlo elegantan par cipela. Bilo da birate najelegantnije od svih, cipele u špic, ili sandale, dopustite si jaču boju i svjetlucavi detalj jer će lijepo naglasiti svečanu haljinu koju nosite. U ovom slučaju dopuštene su visoke pete, no nemojte baš birati cipele-kopita jer one nemaju taj svečani karakter.