Kako kupiti savršeni zaručnički prsten?

| Fashion |

zaručničko prstenje
Zaručnički prsten Kim Kardashian

Trebate kupiti zaručnički prsten, no ne znate kakav? Imate problem! Vjerujemo da se kupovanje zaručničkog prstena ne čini kao pravi pakao samo onima kojima je partnerica objasnila što želi - svi ostali su jednako izbezumljeni kao i vi. Međutim, prije nego li krenete paničariti, trebate razmisliti o nekoliko stvari; Koliko novaca želite potrošiti? Preferira li vaša buduća zaručnica vintage ili suvremen stil? Koja boja i kakav kamen? Najbolje da u nastavku pročitate neke od savjeta kako izabrati savršen prsten.

Što morate odrediti:

1) Cijenu - Generalno pravilo je da biste trebali potrošiti dvije do tri mjesečne plaće za zaručnički prsten, no to nema smisla ako vam se ne uklapa u budžet. Isplativije je odabrati prsten za cijenu jedne plaće i ne biti bez kune i prije nego li se vjenčate. Odredite svotu koju želite potrošiti i držite je se pri odabiru prstena.

2) Stil - Obratite pozornost na to kakvo prstenje nosi vaša draga. Bira li vintage prstenje kakvo rijetko kada vidimo u dućanima, nosi li trendi komade ili pak nešto minimalistički ili tradicionalno? To će vam biti izvrstan uvod u biranje prstenja!

zaručničko prstenje
Zaručnički prsten Nicki Minaj

3) Oblik - Oblik kamena je jednako bitan koliko i sam izgled prstena. Postoje razna rezanja (u koja vas sada nećemo uvlačiti!), no i ovdje će pomoći bacite li pogled na njenu kutiju s nakitom, a ako zapne, uvijek možete pitati njene prijatelje ili obitelj - no pazite da netko nema dug jezik.

4) Prsten - Prsten mora biti od nekog cijenjenog metala, no kako tonova ima mnogo, birajte ga na temelju karaktera vaše djevojke. Voli li minimalizam, najčešće će htjeti srebro, ako nosi puno niski nakita i voli ciganski stil, vjerojatno će preferirati zlatno. S druge strane, platina paše na baš svaki kamen, a one specifična ukusa mogle bi pasti na ružičasto zlato.

5) Kupite ga zajedno - Ako ste tradicionalist, preskočite ovo poglavlje, no kako je 21. stoljeće, zašto ne biste birali prsten zajedno?

Gdje ga kupiti?

Ovisno o preferencijama buduće zaručnice, prsten možete kupiti u trendi dućanu s nakitom, u draguljarnici, u vintage shopu, kod nekog domaćeg ili stranog dizajnera... No prije svega toga morate imati postavljene jasne granice oko toga što želite. Na kraju nećete moći izbjeći dugo šetanje po gradu, no samo tako i možete naći iglu u sijenu, zar ne? Potrudite se, ipak je to žena vašeg života!

zaručničko prstenje
Zaručnički prsten Victorije Beckham