Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 15 minuta
- 20 šnita bresaole (sušene govedine) ili tanko narezanog pršuta
- 20 crnih maslina
- 10 dag ricotta sira
- 10 dag kozjeg sira
- 2 žličice sušenog vlasca
- maslinovo ulje
- prstohvat soli
- krupni papar
- za serviranje: zelena salata ili rukola
Pomiješajte kozji sir sa ricottom i par kapi maslinovog ulja, dodajte sol i sušeni vlasac. Ostavite smjesu nekoliko minuta da se prožmu sastojci. Na svaku šnitu bresaole stavite žlicu smjese i zarolajte je kao cigaru ili je stavite u kalup za muffine da se malo posuši i oblikuje poput košarice pa u nju staviti smjesu (kap na slici na naslovnoj stranici).
Ako bresaolu zamatate u oblik cigare, u sredinu stavite čačkalicu s maslinom. Prema želji pokapajte s malo maslinovog ulja i popaprite te rasporedite po opranoj i posušenog zelenoj salati ili rukoli na tanjur i poslužite.
Napomene:
Rukolu ili neku drugu salatu možete zamotati zajedno sa smjesom ricotte i kozjeg sira unutar rolice.
Također u smjesu možete dodati sitno nasjeckane masline ili krastavce ili papriku.
Bresaolu (sušenu govedinu) već tanko narezanu možete kupiti u Lidlu ili Metrou...