Recept: TUNA "TOTOS", Palmižana
Na Palmižani je ljeto još uvijek u punom jeku... 24.9. Zaista, kad kažu - sunčan Hvar, ne lažu! Kažu da je dobro vino ono vino koje pijete kad je prisutna emocija - ambijent, atmosfera, neki poseban trenutak... Ista činjenica vrijedi i za hranu... U ambijentu najljepšem na svijetu, a to je meni definitivno "Totos" na Palmižani, sva hrana postaje jednostavno - čarobna... Što se tiče ekstra svježe tune spremljene na ovakav Đenkov način imam samo jednu riječ - neodoljivo!!!
Za 4 osobe:
Vrijeme pripreme: 10 minuta
- 4 odreska ekstra svježe tune
- čili
- soja sos
- domaće maslinovo ulje
Jednako debelo narezane odreske tune pecite na malo maslinovog ulja na tavi ili na žaru (pravilo: koliko centimetara je debeo odrezak tune - toliko minuta ga pecite). Maknite ih s vatre i prekrijte alu folijom na pola minute, minutu da dodatno omekša. Zatim ga narežite na kockice veličine oko 1 i pol centimetar ili 2, zalijte soja sosom i maslinovim uljem te posipajte čilijem. Servirajte odmah.
Prema želji možete u soja sos dodati malo meda ili par kapi limunovog soka za još aromatičniji ukus...