Recept: Kremasta tjestenina s kozicama i čilijem
Tjestenina kuhana na ovaj način, u umaku (kako to najčešće rade na jugu Italije) zadržava sve arome i prožima svu punoću okusa. Prema želji kozicama, cherry rajčicama i čiliju možete dodati i kratko prepečene tikvice, a kozice zamijeniti nešto skupljim repovima škampi. Dobar tek!
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 20 minuta
- 50 dag tjestenine (špageti, penne...)
- 50 dag repova kozica
- 5-6 češnja češnjaka (sitno nasjeckanog ili protisnutog)
- 1 kocka povrtne juhe
- 3-4 cherry rajčice (narezane na šnitice)
- sjemenke čilija (količina prema osobnom ukusu)
- mediteranske trave (ružmarin, origano...)
- 2 dl slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- morska sol
- bijeli papar
- bosiljak - prema želji za ukras
Skuhajte juhu od kocke povrtne juhe. Na niskoj temperaturi u dubokoj tavi na malo maslinova ulja podinstajte usitnjeni češnjak, dodajte repove kozica, cherry rajčice izrezane na šnitice i sjemenke čilija pa zalijte s deci, dva juhe, posolite, popaprite i dodajte mediteranske trave, pomiješajte i dodajte sirovu tjesteninu. Podlijevajte vrućom juhom jer tjestenina mora plivati i biti prekrivena umakom te cijelo vrijeme miješajte da se tjestenina ne bi slijepila. Pred sam kraj (minutu, dvije) dodajte slatko vrhnje i dobro promiješajte te odmah servirajte. Ukrasite bosiljkom.