Što poznati rade vikendom? Uživaju na Bundeku

| Lifestyle |

Pokret za radost na Bundeku

Brojni Zagrepčani i poznate osobe tijekom ovoga su vikenda tjelovježbom, druženjem i dobrom zabavom na svježemu zraku došli podržati zanimljivi i pohvalni projekt PARKiranje – Pokret za radost. Njime se potiče boravak građana u parkovima i na otvorenome te kretanje, tjelovježba i zdravi životni stilovi. Organizator je Coca-Cola HBC Hrvatska u suradnji s tvrtkom Ex-Alto, a okosnica projekta bili su nova izdanja gradske utrke Urban Challenge, program PARKiranje te konvencija o aerobiku na otvorenome koja se već treću godinu održava na zagrebačkom Bundeku.

Tako je jedan od najljepših zagrebačkih parkova tijekom dvodnevnoga programa projekta PARKiranje – Pokret za radost postao je mjesto tjelovježbe, sportskoga i rekreacijskoga druženja te dobre zabave na svježemu zraku. Podržali su ga brojni građani i poznate osobe poput Marija Valentića, Marijane Batinić, Marijene Mikulić, Žanamari Lalić, Kristine Krepele, Korane Gvozdić i plivača Alekseja Puninskog.

Pokret za radost na Bundeku
Marijana Batinić, Marijana Mikulić i Boška Trbojević

"Ciljevi su projekta dvostruki. Želimo potaknuti građane na kretanje i pokrenuti ih u smjeru aktivnih životnih stilova, a time neizostavno potičemo radost i dobro raspoloženje. To je u skladu i s filozofijom naših robnih marka koje promiču optimizam i radost. Odaziv je Zagrepčana na Bundeku sjajan i smatramo da je projekt time dobio svoju najvažniju potvrdu"  rekla je direktorica Odjela za komunikacije i odnose s javnošću Coca-Cole HBC Hrvatska Boška Trbojević.

Tijekom dvodnevnoga su se programa, 14. i 15. rujna, Zagrepčani na Bundeku imali prigodu okušati u brojnim sportsko-rekreacijskim aktivnostima koje promiču kretanje i tjelovježbu. Program je, među ostalim, uključivao besplatne sate zumbe, trbušnoga plesa i nordijskoga hodanja, a građani su se mogli okušati i u nekim egzotičnijim programima vježbanja poput Masala Banghre, koja je nastala na temeljima indijskoga narodnog plesa te prvi put vidjeti Bokwu, novu tjelovježbu čija je popularnost u svijetu sve veća.

Pokret za radost na Bundeku
Kristina Krepela s Boškom Trbojević i Anom Kljaić Balenović

Želja je organizatora bila predstaviti što više različitih sportova te tjelovježbu na taj način učiniti privlačnom i pristupačnom svima te pokazati da su zdravi i aktivni životni stilovi jednostavni i da ne trebaju biti bauk. To potvrđuju i preporuke u posebnoj knjižici nazvanoj Pokret za radost koja je izdana u okviru projekta. U njoj su izneseni podaci o tome kako učiniti početne promjene u svakodnevici te primjerice, ostaviti automobil i otpješačiti u kupovinu ili upotrijebiti stepenice umjesto dizala. U knjižici se donose i načini kako drukčije isplanirati dnevni raspored i raspored dnevnih obroka, a možete doznati i koliko ćete kalorija potrošiti tijekom jednostavnih svakodnevnih radnja. Knjižica je podijeljena posjetiteljima projekta, bit će dostupna u novome izdanju časopisa Men's Health te na mrežnoj stranici Coca-Cole HBC Hrvatska.

Cilj je projekta, koji bi se narednih godina trebao širiti u druge hrvatske gradove, ali i izvan granica Republike Hrvatske, do 2020. godine pokrenuti barem 20 posto stanovništva.

Pokret za radost