Rižoto sa špinatom, piletinom i grožđicama
- 20 dag kuhanog špinata
• 2 dl jušnog mesnog temeljca
• 1 pileća prsa (file)
• 5 dag grožđica
• 1/2 čaše suhog bijelog vina
• 30 dag riže Carnaroli
• masala ili curry
• crvena paprika
- kockica putra
- parmezan tanko narezan ili nariban – prema želji za posuti
Narežite piletinu na komadiće, pospite ih curryem, crvenom paprikom, posolite i popaprite. Namočite grožđice u vino. Pomiješajte kuhani špinat s vrućim jušnim temeljcem i izmiksajte u kremu. Rižu zastaklite na ulju, posolite i postepeno zalijevajte kremom od špinata cijelo vrijeme miješajući rižoto.
U međuvremenu na drugoj tavi prepecite piletinu. Na kraju u rižoto dodajte kockicu putra. Ocijedite grožđice i servirajte ih zajedno s pečenom piletinom na vrh rižota. Prema želji pospite listićima parmezana.