Recept: Pašta šuta (makarone s mesnim umakom)
Za 4 osobe
- 1/2 kg junetine (mišić)
- 1/2 kg tjestenine (bilo koje, najčešće tortiglioni - tj. makaroni)
- 2 glavice crvenog luka
- 2-3 češnja češnjaka (sitno nasjeckan ili protisnut)
- 1-2 mrkve (naribane)
- 1 žlica koncentrata paradajza
- 2 lovorova lista
- peršin
- sol
- papar
- 2 dl crnog vina (plavac)
- maslinovo ulje
Na tavi na maslinovom ulju podinstajte sitno nasjeckani luk pa dodajte češnjak i naribanu mrkvu, dodajte meso junećeg mišića rezanog na kockice i pirjajte uz dolijevanje temeljca dok meso ne omekša. Dodajte domaćeg koncentrata paradajza, peršina, crnog vina i temeljca, dobro začinite. Pred sam kraj dodajte kuhanu tjesteninu. Promiješajte i poslužite odmah uz ribani domaći sir.