Danas ispunjavam želju mnogim posjetiteljima Top shop dućana i donosim recept za palačinke koje radim bez kapi ulja na Delimano Delicia radionicama. Krema je izvrsna, nije preslatka, jako je ukusna, a palačinkama daje potpuno novi doživljaj. Uživajte, dobar tek! :)
Recept: PALAČINKE S KREMOM OD MASCARPONEA I KEKSA
Vrijeme pripreme i pečenja: 30-ak minuta
Tijesto za palačinke:
- 3-4 jaja
- prstohvat soli
- brašno (pola glatkog, pola oštrog) oko 25 - 30 dag, prema potrebi
- oko ½ l mlijeka
- oko 1 dl mineralne vode
- 1 vanilin šećer
- 1 žličica mljevenog cimeta
- korica 1 limuna ili 1 naranče – prema želji
- prema želji - žlicica ruma
Krema:
- 50 dag mascarponea
- ½ l slatkog vrhnja za šlag
- 2 vanilin šećera
- keksi prema izboru: oreo, čokoladne napolitanke... (nasjeckani ili zdrobljeni) ili milka čokolada s keksima
ulje za pečenje palačinki (kokosovo ili suncokretovo), u Delicia Delimano tavi - ulje nije potrebno!
naribana ili nasjeckana čokolada – za posipanje
Napravite tijesto za palačinke:
U dubokoj zdjeli umutite jaja i sol pa postepeno dodajte brašno, mlijeko, mineralnu vodu, štaub šećer, cimet i koricu limuna ili naranče. Tijesto za palačinke stavite u hladnjak, a u međuvremenu napravite kremu od mascarponea i keksa:
Od slatkog vrhnja umutite čvrsti šlag, dodajte mu 2 vanilin šećera pa lagano umiješajte pjenjačom mascarpone. Omiljene čokoladne kekse nasjeckajte ili izmrvite i lagano umiješajte u kremu pa do serviranja kremu stavite u hladnjak.
Ispecite palačinke i punite ih kremom od mascarponea i keksa, a pospite ih prema želji naribanom ili nasjeckanom čokoladom.