Mali ljetni razgovori: Ana Miščević

| Lifestyle |

Ana Miščević s Dorijanom Klarićem

Danas je gošća u našim "Malim ljetnim razgovorima" poznata RTL-ova novinarka Ana Miščević. Gdje lijepa Ana ljetuje i kako provodi svoj odmor saznajte u našem mini intervjuu:

Kakvi su vam planovi za ljeto, gdje ćete ljetovati?
Ljeto je uvijek rezervirano za more.. . Moj plan je jednostavan -  maksimalno iskoristim svoj godišnji (od 15-ak dana), a sin Milo sretnik je jer još uvijek ima cijelo ljeto za razbibrigu i uživanje u morskim radostima. Sa samo dva mjeseca bio je prvi put na moru, vodili smo ga na Korčulu, u mjesto Prigradica gdje moji svekar i svekrva imaju obiteljsku kuću. I od tada ljetujemo samo ondje. Uživamo u našoj maloj morskoj oazi daleko od gradske vreve i sve je podređeno samo guštanju.
Kako mi je posao prilično aktivan i stalno sam u nekom pokretu, nastojim godišnji provesti mirno, po mogućnosti samo na jednom mjestu. Neda mi se seljakati i stalno pakirati pa slobodne dane provodimo isključivo na Korčuli.

Anina mirna oaza na Koručuli
Anina mirna oaza na Koručuli

Kako provodite dane tijekom ljeta?
Sve je prilagođeno sinu Milu, četverogodišnjaku koji je izrazito aktivan i znatiželjan pa za mene ondje nema previše odmora i izležavanja. Moram uhvatiti njegov tempo pa otkako sam mama često se znam našaliti da je tek povratak u Zagreb i našu svakodnevicu - godišnji odmor. No, kao svakoj mami, najvažnije mi je da on svake sekunde uživa pa mi se nije teško prilagoditi na njegov zahtjevan ritam. Kako ljetujemo u obiteljskoj kući, osim brćkanja i trčanja za sinom, čekaju me i svakodnevni poslovi kao što su kuhanje, spremanje… pa sam već zaboravila kako izgleda bezbrižno ljeto s frendicama gdje se sve vrti oko kupanja i zabave. No, ovo je poseban gušt jer sve vrijeme provodim sa sinom i uživam u svakom trenutku.

Volite li više ljeto ili zimu?
Definitivno sam više ljetni tip, iako zima ima svoje čari. Zima je najljepša negdje u planini, kada zapada snijeg …

Koji dio dana vam je najdraži?
Najljepša su jutra, i večeri, kada nije prevruće… U onoj špici, između 14-18 sati kada je vani neizdrživo, zavučemo se u svoja četiri zida ili u hladu terase uživamo u igranju ili čitanju. Ujutro volim imati vrijeme za sebe, popiti kavu, prelistati novine ili pročitati portale... i wall.hr :), a večeri volim provoditi u društvu prijatelja na terasi uz neko osvježavajuće piće.

Ronite li, skijate, jedrite, surfate ili se samo kupate?
Ne, nisam sklona tim sportovima. Nikada previše bila, a što sam starija sve manje. Nisam ni strastvena plivačica, imam malo strah od dubine pa se uglavnom držim plićaka, gdje mi je tlo pod nogama jasno vidljivo… Ljudi obožavaju recimo otploviti na pučinu pa daleko od pogleda drugih uživati u kupanju... Ja u takvim situacijama čak niti ne skočim u more, jer me malo strah…tako da je moja omiljena lokacija ležaljka i plićak :)

Mama i sinčić u moru
Mama i sinčić u moru

Koje beauty proizvode koristite tijekom ljeta?
Najvažnija je naravno zaštitia od sunca. Diječiji proizvodi pružaju izuzetnu zaštitu, a imaju neki poseban miris pa sve više sin i ja koristimo istu zaštitu. Ono bitno i neophodno je zapravo njega nakon i prije sunca. E tu volim koristiti kvalitetnu preparativnu kozmetiku. Što se kreme tiče koristim isključivo KOKODERMA INDIVIDUALS, krema koja je napravljena s komponentama prema mom tipu kože. Uz nju obavezno nanosim i istu kremu za oko očiju. Ono najbitnije je i hijaluronski serum kojim posebno tretiram kožu lica. Najbolje preparate za moj tip kože sparavljaju mi u kozmetičkom salonu Loraderm, gdje sam prije mora i ‘ispeglala’ svoju liniju uz Vela Shape tretman, pomoću kojega sam skinula priličan broj centimetara na ‘kritičnim’ ženskim zonama.

Koja vam je najdraža ljetna spiza?
Ja obožavam jesti i nisam zahtjevna. Naravno da mi ljeti više paše lakša hrana pa se trudim istu i spravljati tijekom vrućih ljetnih dana. No, nažalost, moj sin nije na mene po tom pitanju. Jede samo par stvari pa mi se, moram priznati, neda nakuhavati kada znam da on neće uživati u mojim delicijama.  No, u svoj putni kovčeg već sam spremila kuharicu Suzy Josipović s njezinim najdražim poslasticama, kako bi i na moru mogla peći kolače koje smo već gotovo sve isprobali i koji će se definitvno naći i na našoj ljetnoj trpezi!

Koje knjige ćete čitati tijekom ovog ljeta?
Uz navedene kuharice by Suzy Josipović neću se stići ničim drugim baviti, hahahahha… Ma uvijek se natrpam ljetnim štivom... što za sebe, što za sina koji uživa u čitanju. No sve se svede da njegove naučim napamet od korice do korice, a za svoje baš i ne nađem vremena. Nemoguća je misija ležati i čitati, a da on mirno pored mene sjedi i čeka da se mama zasiti. Čitanje mi je, dok je on u ovim godinama, pravi luksuz!  Moram ću prepoloviti količinu knjiga koju sam planirala ponijeti na more… nadam se da će barem dvije na kraju ljeta biti u kategoriji pročitanoga.

Pratite li TV tijekom ljeta, čitate li novine ili surfate internetom i društvenim mrežama?
S obzirom da radim na televiziji - niti na godišnjem ne mogu pobjeći od nje! Šalim se, rado pogledam  RTL-ovu informativnu emisiju RTL DANAS,  kako bi bila u tjeku sa svim aktualnim događanjima… prosurfam internetom, pogledam portale i tu i tamo prelistam novine. Danas nam je sve ipak dostupno na kompjuterima i mobitelima pa su novine malo u drugom planu.

Hoćete li ovo ljeto posjetiti neki od glazbenih ili filmskih festivala ili neko od ostalih mnogobrojnih ljetnih događanja diljem Lijepe naše?
Bila sam na najvećem svjetskom festivalu elektronske glazbe, na ULTRA EUROPE festivalu u Splitu. Izvještavali smo s  tog glazbenog spektakla pa sam sva tri dana provela ondje u žiži zbivanja. Javljali smo se uživo s Poljuda u našu specijalnu emisiju ULTRA EUROPE REPORT na RTL2  i bili dio jedne od najvećih svjetskih atrakcija  kada je glazba u pitanju. Sve što se bude od kulturnih događanja nudilo na Korčuli, svakako ću otići jer i mali Milo pokazuje veliki ineteres i za kazalište i za zbivanja tog tipa. Svakako ćemo otići i ove godine pogledati Morešku (viteški bojevni mačevni ples nastao oko 12. stoljeća na Mediteranu). Svake godine ga se vjerodostojno i životopisno oživljava na Korčuli pa Milo i ja uživamo u toj povjesnoj igri.

Što mislite o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji?
Hrvatska je definitivno mjesto koje pruža iznimne prirodne ljepote, no kvaliteta turizma daleko je od onoga kako bi to trebalo izgledati… Puno je propusta i nelogičnosti, tako da za kvalitetnu promociju moramo još puno, puno raditi na tome da bi Hrvatska dobila čistu peticu iz turizma.