Saznajte sve o estetskom hit tretmanu - pomlađivanju matičnim stanicama

| Beauty |

Dr. Aleksandar Milenović

Doc dr. sc. Aleksandar Milenović, maksilofacijalni kirurg i plastični kirurg glave i vrata voditelj je Odjela za estetsku kirurgiju u zagrebačkoj poliklinici Kustec. Doktor Milenović teorijsku i praktičnu edukaciju stjecao je u vrhunskim centrima plastične kirurgije u New Yorku, Glasgowu, Londonu i Beču, a stečeno znanje i iskustvo - putem iznimno poučnih i čitanih kolumni - rado dijeli sa čitateljima Wall.hr-a.


Endoret PRGF tretman

Endoret PRGF tretman, poznatiji i kao tretman pomlađivanja vlastitim matičnim stanicama, na potpuno prirodan način pomlađuje kožu koristeći snagu našeg vlastitog organizma koji u sebi nosi moć regeneracije i obnavljanja tkiva.

Posljednjih godina puno se govori o matičnim stanicama kao sve popularnijoj anti-age metodi pomlađivanja. Matične stanice postale su prihvaćena metoda, a bitno je naglasiti da su ih prepoznale i mnoge klijentice koje nisu spremne na aplikaciju botoxa ili filera, a nisu ni kandidatkinje ili imaju strah od klasičnih metoda estetske kirurgije poput Face Liftinga.

Tretman matičnim stanicama kao metodu pomlađivanja odnedavno koristim u svojoj poliklinici Imed kod određenog broja klijentica koje su kandidati za ovakav način pomlađivanja. Matične stanice u Endoret PRGF metodi estetsko-korektivnih zahvata potiču obnavljanje kolagena te procese zacijeljivanja i pomlađivanja kože i koriste se za područje lica, vrata, dekoltea, šaka i slično.

Izolirani faktori rasta i matične stanice imaju vrlo jak efekt pomlađivanja jer stvaraju novi kolagen, smanjuju bore, potiču obnovu uz uklanjanje oštećenja tkiva. Specifično je da Endoret PRGF tretman pomlađivanja potiče naš metabolizam da se ubrza što koži omogućava da postane svježija i sjajnija.

Ova metoda potpuno je bezbolnom način pomlađivanja, sam tretman traje kratko, a izvodi se na vrlo jednostavan način u svega dva koraka. Nakon izolacije plazme iz krvi pacijenta, ona se nježno injektira na željeno područje. Dobivena plazma bogata je trombocitima i faktorima rasta koji potiču matične stanice na regeneraciju i revitalizaciju oštećene kože. Matične stanice se pretvaraju u kolagen što je od presudne važnosti za dobre rezultate, koji su vidljivi već nakon prvog tretmana, jer koža postaje mekša, elastičnija i vidljivo mlađa. Željeni rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana, a krajnji efekti vidljivi su nakon nekoliko narednih mjeseci zbog procesa stvaranja novog kolagena.   

Ono što je također bitno spomenuti, Endoret PRGF kompatibilan je i s ostalim estetskim tretmanima jer nema negativnih međudjelovanja s drugim tvarima. Čak što više, neki tretmani bazirani na plazmi bogatoj faktorima rasta mogu biti dopunjeni korištenjem filera za povećanje volumena specifične zone ako je potrebno, tako da je ova metoda odličan izbor i u kombinaciji s filerima.

Koristeći snagu koja se nalazi u vama samima svojoj koži možete vratiti izgubljeni sjaj i svježinu te mladoliki izgled te možemo izbjeći osjećaje nezadovoljstva koji se mogu pojaviti prilikom prvih pokazatelja znakova starenja. Iako je starenje prirodan proces koji se ne može zaobići, ipak postoje metode i tretmani kojima se može postići da naša koža izgleda mlađe, a vi ćete se sasvim sigurno osjećati zadovoljnima i sretnima.