Magija makeup artista: Najbolji trikovi koje smo naučili (do sad!)

| Beauty |

Editor's pick by Anamaria Butković

Anamaria Butković, urednica Fashion i Beauty rubrike na Wall.hr portalu

5 makeup trikova koji će izbrisati godine s vašeg lica

 Bilo da se radi o backstageu Fashion Weeka, setu snimanja ili našem uredu - kad god gledamo ili slušamo makeup stručnjake na djelu, naše uči su naćuljene! Stvorili smo naviku upijanja svakog savjeta i trika - bez obzira na to koliko mali ili veliki oni bili, stvari koje naučimo uvijek su vrijedne dijeljenja. I danas SVE dijelimo s vama. U nastavku pročitajte 12 magičnih trikova makeup artista koje smo naučili (do sad)

Za sjajnu kožu...

Razmislite o redoslijedu nanošenja proizvoda. Lagani, svjetlucavi primer stavite preko tekućeg pudera za sjajniji, zaglađeniji finish

MAC Strobe Cream
MAC Strobe Cream

Za mega trepavice...

Nemojte samo bez veze nanositi maskaru - izgradite trepavice. Koristite vršak četkice maskare da lagano podignete trepavice prema vanjskom kutu oka. Zadržite četkicu nekoliko sekundi i tako stvorite efekt umjetnih trepavica. Ključ je u maskari koja treba imati preciznu, nešto tanju četkicu. 

Za prikrivanje prištića...

Promijenite korektor. Ako imate ožiljak koji je stvorio udubljenje ili pak tamnu mrlju, koristite proizvod koji je nešto svjetliji od vaše prave nijanse kože. To će podići ožiljak na istu svjetlost kao i ostatak vaše kože te stvoriti zaglađenu površinu. 

4 nova korektora koje morate probati ove zime
4 nova korektora koje morate probati ove zime

Za dugotrajan ruž...

Ne nanosite ga direktno iz tube. Koristite četkicu za usne i utapkajte ga - zatim pritisnite usne zajedno, prstom lagano utapkajte još boje te ponavljajte proces dok ne dobijete željeni efekt.

Za svjetliju bazu za sjenilo...

Zaboravite na bazu za sjenilo. Neka svijetla olovka bude vaša nova baza za oči. Direktno je nanesite na kapak i lagano je razmažite prstima. Na taj ćete način dobiti puno svjetliju i radijantniju bazu na očima. 

Za prirodnu boju na obrazima...

Prvo nanesite rumenilo na sredinu obraza, a zatim ga izblendajte prema jagodicama - i obavezno budite nasmiješeni dok ovo radite. Rezultat? Rumenilo koje ne izgleda kao rumenilo. 

MAC Rumenila
MAC Rumenila

Za instantno osvježenje...

Uvijek imajte makeup spužvicu kraj sebe. Umočite ju u tonik za lice ili neku beauty vodicu te lagano pritisnite preko kože kako biste osvježili makeup i stvorili nježan, sjajni izgled. 

Chanel Hydra Beauty Essence Mist
Chanel Hydra Beauty Essence Mist

Za bolju aplikaciju umjetnih trepavica...

Uhvatite škarice i odrežite umjetne trepavice po pola. Na taj način ćete ih lakše nanijeti i smanjiti si šanse za pogrešku jer će trepavice lakše sjesti na oko, poput individualnih trepavica.

Za retuširanu kožu...

Trik je u četkici! Prije nanošenja pudera uzmite svoju čistu četkicu te ju brzo okrečite na ruci kako biste ju zagrijali. Na taj ćete način lakše i ujednačenije razmazati puder na licu te dobiti retuširani efekt. 

Za najbolje obrve ikad...

Počešljajte ih prema dolje, popunite i zatim začešljajte nazad na mjesto. Tako ćete vidjeti svoj prirodni oblik te dobiti guste i pune obrve koje ne izgledaju pre-nacrtano.

Dior Diorshow Brow Gel / MAC Brow Set
Dior Diorshow Brow Gel / MAC Brow Set

Za ne-svjetlucavi highlight...

Vaš omiljeni balzam za usne će učiniti svu magiju. Utapkajte ga na vrhove jagodica, nos te kost ispod obrve kako bi koža bila sjajna i mladolika. želite sjajne kapke? Koristite ga i na očima. 

Maybelline Baby Lips Lip Balm
Maybelline Baby Lips Lip Balm

Za najbolju moguću maskaru...

Pomiješajte različite četkice i formule. Samo zato što se vaša najdraža maskara osušila ne znači da ju trebate baciti - ili bar ne cijelu. Koristite četkicu koju najviše volite s formulom koju najviše volite.   

Najbolje nove maskare na našem tržištu!