9 groznih makeup navika kojih se morate riješiti ODMAH

| Beauty |

Editor's pick by Anamaria Butković

Anamaria Butković, urednica Fashion i Beauty rubrike na Wall.hr portalu

Kako šminkom sakriti da ste plakali?
Šminkanje

 Nova godina, nova pravila! Zvuči poznato? A kako bi bilo da se toga držimo i u svijetu šminke? Iako se obično čvrsto držimo naučenih navika, vrijeme je da vam otkrijemo nešto o vašoj beauty rutini nanošenja šminke što možda niste znali. Vrijeme je da odbacite ovih 9 groznih makeup navika i naučite bolje. U nastavku pročitajte što promijeniti, što izbaciti, a što usvojiti u svoju makeup rutinu 2016. godine!

1. Pri nanošenju šminke, puhnete na svoje četkice. Malo previše proizvode zahvatite svojom četkicom i kako biste se riješili viška imate naviku puhanja u vrh četkice. Nažalost, tako se stvara gomila bakterija na četkici koje na kraju završe - na vašem licu.

2. Ne čistite svoje četkice za šminku. Znate kako nakon nekog vremena dlačice na vašim četkicama postanu tvrde, lijepe se jedna za drugu ili počnu otpadati? To je zato što ih ne čistite dovoljno (ili uopće).

Dior Makeup Brushes
Dior Makeup Brushes

3. Spavate sa šminkom. Ako ostavite šminku cijelu noć na licu poništili ste apsolutno sav rad na njezi lica. Zbog ove navike dobivate prištiće, neujednačenu teksturu i boju kože lica te proširene pore.

Neutrogena Make-Up Remover Cleansing Towelletes
Neutrogena Make-Up Remover Cleansing Towelletes

4. Ne hidratizirate kožu prije tekućeg pudera. Ovo je najvažniji korak u cijeloj beauty rutini nanošenja šminke. Bez ovog koraka vaša je koža suha i neujednačena zbog čega je nanošenje šminke otežano, a postojanost narušena u startu.

Bobbi Brown Extra Illuminating Moisture Balm
Bobbi Brown Extra Illuminating Moisture Balm

5. Spajate nijanse sjenila sa svojim outfitom. Ovo smo sve radile u osnovnoj i srednjoj školi i u tom vremenu treba i ostati. Umjesto da birate nijansu sjenila po boji svoje haljine, radije se usredotočite na boje i tonove koji komplementiraju vašim očima. Zelene oči izgledaju prekrasno u kombinaciji s brončanim nijansama, plave oči vole tople nijanse poput narančaste i smeđe, a uz tamne oči najbolje idu hladniji podtonovi i gotovo sive boje.

Chanel Les 4 Ombres Eyeshadow Quad "244 Tissé Jazz"
Chanel Les 4 Ombres Eyeshadow Quad "244 Tissé Jazz"

6. Na ruci isprobavate nijanse pudera. Pri traženju svoje nijanse koristite ruku da vidite odgovara li vam. Problem je u tome što puder ide na vaše lice, a ne ruke. Uvijek testirajte nijansu pudera na barem dva mjesta na licu: najbolje uz čeljust i na jagodicama.

7. Krivo blendate tekući puder. Najveća makeup pogreška koju možete napraviti pri nanošenju puder je - stati s blendanjem na bradi ili čeljusti. Uvijek izblendajte puder i na vratu kako bi se nijanse stopile i kako biste izbjegli look makeup maske na vašem licu.

8. Ne fiksirate korektor. Ako ne fiksirate korektor ispod očiju ili na nekom drugom dijelu lica on će kliziti s lica, nestati ili izblijediti nakon nekog vremena i sasvim sigurno stvoriti one male linije koje ne želite. Uvijek ga fiksirajte tankim slojem translucentnog pudera ili onog u kamenu.

MAC STUDIO FIX POWDER PLUS FOUNDATION, 241.90 kn
MAC STUDIO FIX POWDER PLUS FOUNDATION, 241.90 kn

9. Koristite olovku samo za iscrtavanje rubova usana. Uvijek trebate izblendati boju na sredini usana. Drugim riječima, trebate popuniti cijele usne s olovkom baš kao da nanosite ruž. Tako će se proizvod duže zadržati na usnama i pojačati boju koju nanosite preko.

Bobbi Brown Lip Pencil, olovka za usne