Kako do tanjeg trbuha u svega nekoliko sati?

| Beauty |

Editor's pick by Anamaria Butković

Anamaria Butković, urednica Fashion i Beauty rubrike na Wall.hr portalu

Do tanjeg trbuha nikad lakše!
Do tanjeg trbuha nikad lakše!

Nema ništa gore nego kad shvatite da će vam vaš naduti trbuh pokvariti planove i sabotirati ulazak u usku haljinu za subotnji izlazak. Oduvijek nas je mučilo jedno pitanje - što učiniti kad trebate biti negdje u nečemu (primjerice: uskim hlačama, maloj crnoj haljini, bikiniju,...), a vaš trbuh odjednom izgleda kao da ste pojeli košarkašku loptu? 

Kako pobijediti nadutost u najkraćem mogućem vremenu? Imamo rješenje! U nastavku pročitajte koje su to namirnice SAVRŠENE za tanji trbuh i kako do njega u svega nekoliko sati... Još nije kasno da večeras obučete onu usku haljinu s početka priče!

1. Limunada

Ako imate svega nekoliko sati na raspolaganju (prije važnog izlaska) - voda sa svježim limunom i malo kajenskog papra biti će savršen lijek za nadutost.

2. Ljutim začinima

Kajenski papar stimulira probavu, smanjuje nadutost i može otpustiti pritisak i grčeve. Predlažemo da ubacite jednu čajnu žličicu kajenskog papra u piće po izboru i pričekate rezultate.

Ljute crvene papričice - feferoni

3. Kurkuma

Baš poput kajenskog papra, kurkuma ima detoksikacijsku moć. Možete je kupiti kao prašak ili u tekućem stanju te dodati čajnu žličicu u vodu, čaj, sok ili smoothie prije nekog važnog eventa. 

4. Kokosova voda

Kako biste hidrirali tijelo i izbacili toksine koji izazivaju nadutost morate piti što više tekućine - kokosova voda u tom smislu, zbog svojih hranjivih sastojaka, djeluje bolje od obične vode.

5. Đumbir

Bilo da od njega napravite čaj ili svježi sok ili smoothie - đumbir je jedan od glavnih sastojaka koji se koristi za postizanje tanjeg trbuha u što kraćem vremenu. Dodatan plus ove namirnice: smanjit će bolne menstruacije i grčeve koji vam se možda javljaju tijekom istih.

6. Čaj od mente

Ako želite piti još nešto osim obične i kokosove vode - čajevi poput onog od metvice ili đumbira savršeno će vas riješiti nadutosti. 

Čaj od mente
Čaj od mente

7. Šparoge

Šparoge su prirodni diuretik koji će vam pomoći u borbi protiv nadutosti i to svega nekoliko sati prije važnog eventa. Samo pazite da ne koristite sol - jer je upravo to začin koji i uzrokuje nadutost!

8. Špinat

Špinat također smanjuje nadutost u želucu zato što gura vlakna u probavnom traktu. Napravite od njega smoothie, zajedno s ostalim namirnicama koje smo već spomenuli - i nećete imati problema sa zatvaračem traperica!

Salata s mladim špinatom, fetom, jabukom  i jajima
Salata s mladim špinatom i jajima

9. Dobro se oznojite

Ako imate nešto više vremena prije eventa - ništa bolje ne otpušta napetost i nadutost u želucu od cardio treninga. Drugim riječima, puno znoja!