Glavni make-up trendovi za proljeće/ljeto 2015.

| Beauty |

Editor's pick by Anamaria Butković

Anamaria Butković, urednica Fashion i Beauty rubrike na Wall.hr portalu

Najbolji makeup trendovi za 2015. godinu

Do sada ste već sigurno shvatili što će u nekoliko narednih mjeseci biti IN, a što OUT za proljetnu i ljetnu sezonu 2015. godine.

Ako su makeup kolekcije bilo kakav indikator trendova i onoga što možemo očekivati onda nas čeka puno mat proizvoda za usne, paleta za konturiranje i nevjerojatno duuugih i gustih trepavica! To su naravno samo neki od trendova koje smo primijetili u dizajnerskom svijetu make-upa. Na crvenim tepisima i modnim pistama našlo se još nekoliko ponavljajućih trendova koji očito neće tako skoro nestati... U nastavku pročitajte koji trendovi nas očekuju u sezoni pred nama!

Mat ruževi za usne – Mat usne su svugdje; u zadnjih nekoliko godina sve se vrtjelo oko sjajnih usana, ali uz Instagram, Kylie Jenner i makeup kompanije koje su luđački promovirale mat proizvode - možete i sami pretpostaviti kakav nas trend očekuje i u sezoni pred nama.

Mat usne glavni su trend!
Mat usne glavni su trend!

Konturiranje i posvjetljivanje – Od trenutka kad je vizažist Kim Kardashian otkrio tehniku kojom joj konturira lice - trend skulpturiranja lica ne odlazi! Kako biste i sami postigli ovaj izgled, treba vam puno strpljenja i YouTube tutoriala.

Pravilno konturiranje
Pravilno konturiranje

Duge trepavice - Generalno, oči su uistinu glavne ovog proljeća, ali još važnije - trepavice su te koje plijene najviše pažnje. Od umjetnih trepavica do slojeva i slojeva maskare - nemojte se bojati naglasiti trepavice!

Duge trepavice
Duge trepavice

Crni eyeliner –  Crni eyeliner nalazimo posvuda ove sezone. Cat-eye look i dramatični smoky eyes skroz su se prebacili u proljetnu sezonu! 

Dramatični smoky eye
Dramatični smoky eye

Crvene usne -  Obično su tamnije usne rezervirane za hladnije mjesece, no ove su se sezone tamnije, mat usne prebacile u proljetnu i ljetnu sezonu.

Crvene usne
Crvene usne

Svijetle boje na kapcima -  Pastelne boje naš su najdraži trend proljetnih mjeseci! Jako puno svijetlih boja viđat ćemo na kapcima ove sezone - od eyelinera do sjenila, ovaj trend može se kombinirati i s neutralnim usnama, ali i s nešto odvažnijim nijansama.

Svijetle boje na kapcima
Svijetle boje na kapcima

Manje je više - Mali odmor od make-upa ove je sezone itekako poželjan. Dizajneri su apsolutno poludjeli za minimalnim make-upom koji svaka cura može nositi i izgledati savršeno!

Minimal makeup look
Minimal makeup look