Svježe povrće s umakom od grčkog jogurta i oraha
Vrijeme pripreme: 10 minuta
- 2 grčka jogurta (bolji je posni)
- 1/2 šalice oraha + orasi prema želji za ukras ili 3 žlice mljevenog oraha
- 3 žlice svježeg nasjeckanog kopra - može i ne mora
- 1 žličica protisnutog svježeg češnjaka (2 češnja)
- sol
- papar
- svježe sirovo povrće prema izboru (mrkva, celer, bijela repa, korabica, krastavac, komorač)
- čips ili krekeri - prema želji
Povrće očistite, operite, narežite na prutiće i servirajte u čaši ili zdjelici.
U blender ulijte grčki jogurt, dodajte orahe, kopar i češnjak. Pomiješajte 60 sekundi, sastružite umak sa stranica blendera pa ponovo miksajte dok ne dobijete glatki umak, ali zbog oraha ćete osjetiti malo grublju teksturu umaka. Posolite i popaprite prema okusu te servirajte u čaši ili zdjelici, odvojeno od povrća. Ukrasite mini potočnicom ili nekim drugim interesantnim biljem te prema želji servirajte uz krekere ili čips od krumpira.