Namaz od kozica
Za 4 – 5 osoba
Vrijeme pripreme: 5 minuta (ako čistite kozice, još 10-ak minuta)
Vrijeme kuhanja: 1-2 minute
Vrijeme hlađenja: 1 sat
- 50 dag očišćenih repova od kozica
- 3-4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 žlica majoneze - može i ne mora
- 2 žlice putra
- 3 žlice kremastog sira
- 2-3 kapare - može i ne mora
- peršin
- prstohvat morske soli
- prstohvat papra
Očišćene repove kozica marinirajte u maslinovom ulju, mediteranskim travama i morskoj soli, pokrijte i ostavite sat, dva u hladnjaku. Zatim ih na tavi na malo maslinovog ulja kratko prepecite (minutu-dvije) i ohladite. U blenderu izmješajte ohlađene pečene kozice, kapare, maslinovo ulje, putar, majonezu, kapare i kremasti sir. Prema ukusu dodajte sol i papar.