Najbolji topli sendviči iz pećnice

| Wine and dine |

Topli sendviči sa šunkom, sirom i šparogama iz pećnice
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Recept: Brzi topli sendviči iz pećnice

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i pečenja: 25 minuta

Temperatura pećnice: 200C

  • 1 kruh od 1 kg ili 2 francuza
  • 15 dag sira (nariban ili narezan na kockice)
  • 15-ak dag šunke (narezane na kockice)
  • 4 jaja
  • origano
  • mediteranske trave
  • sol
  • papar
  • 1 vezica šparoga (jestivi gornji dio šparoga narezan na komadiće, ostavite nekoliko vrhova cijelih za ukras)
Topli sendviči sa šunkom, sirom i šparogama iz pećnice
Topli sendviči sa šunkom, sirom i šparogama iz pećnice

Zagrijte pećnicu na 200C. Napravite smjesu od narezane šunke, jaja, naribanog sira i komadića šparoga. Posolite, popaprite i pospite mediteranskim travama. Rasporedite šnite kruha po kalupu i na svaku šnitu žlicom stavite smjesu. Prema želji na vrh smjese položite nekoliko šparoga te pecite u pećnici 10-ak minuta. Pospite origanom i odmah, još vruće poslužite.