Zavirili smo u tek otvorenu Izakayu by Time

| Wine and dine |

Jučer se u Zagrebu na adresi Selska cesta 90b otvorila prva izakaya, ležerni japanski bar i to naziva Izakaya by TimeTime restaurant&bar jedan je od najuspješnijih domaćih restorana i barova poznat po svom gastrotaitement konceptu koji kombinira vrhunsku gastronomiju i večernje izlaske i zabavu. Nedavno je privremeno zatvorio svoja vrata u Petrinjskoj ulici zbog kompletne renovacije zgrade koja postaje hotel, a u sklopu kojeg će se Time ponovo otvoriti. Do tada, vlasnici su osmislili novi koncept koji je idealan i apsolutno primjeren trenutnim vremenima kada je naglasak na prilagodbi na tržištu, pritom mislimo na globalnu pandemiju koja je mnoge svjetski poznate chefove nagnala da se okrenu jeftinijim i jednostavnijim konceptima pa otvaraju bistroe i burger barove, jednako kao što je to nedavno napravio i El Toro restaurant i bar sa svojim malim sestrinskim lokalom u Petrinjskoj.

Izakaya by Time

Osim toga, zbog potresa i njegovih posljedica po velik broj zgrada i prostora u centru  postoji značajna tendencija  razvijanja života i mini obiteljskih gastro punktova po širim zagrebačkim kvartovima. Tako da iako u nezahvalna vremena, otvorenje Timeove izakaye zapravo je odlično promišljen koncept.

Izakaya by Time

Inače, izakaya je japanski pub u kojem se kombinira jednostavna hrana i alkohol, a koji se nametnuo kao logično rješenje s obzirom na to da Timeova ekipa posjeduje znanje i tehnike japanske kuhinje te uparivanja alkohola uz nju. Ideja Izakaye je casual druženje uz pokoji japanski "tapas" i dobru čašu vina, sakea ili craft piva.

Izakaya by Time

Radno vrijeme Izakaye će biti od 11 do 23, te vikendom do ponoći. Najveća poveznica sa starim Timeom je sushi koji će i ovdje imati u ponudi. No koncept je zapravo posve drugačiji jer u Izakayi neće biti večernjih izlazaka, koji trenutačno nisu ni dopušteni te bi prateći koncept tradicionalnih japanskih izakaya naša zagrebačka Izakaya trebala biti pristupačnija cijenama, s opuštenijem kvartovskom atmosferom gdje su dobrodošle i majke s djecom i gosti nakon treninga u trenirkama, ali i gosti na poslovnim sastancima te parovi na romantičnim večerama.  

Izakaya by Time

Kako je kod izakaya ponuda alkohola posebno naglašena, kao i u Timeu, u ponudi će biti podosta velika vinska karta, kokteli koje je složio Roman Rabik te zanimljiva ponuda craft piva Estrelle i Zeppelina. 

Izakaya by Time

Osim spomenute već poznate ponude sushija, u Izakayi by Time nas očekuje i ponuda snackova poput tuna i ebi tartara, nekoliko vrsta spring rolica, uključujući one od patke, bijele ribe i kozica, zatim tataki, pa razne poke i donburi zdjele te bunsi s različitim punjenima poput patke, svinjetine, piletine, kozica, ali i jastoga, a tu je i dječji meni.

Izakaya by Time

Interijer također prati cjelokupni koncept, a potpisuje ga arhitekt Tvrtko Topić dodatno naglašava jednostavnost i japanski stil uz murale na zidovima, a posebno se  u prostoru izdvaja veliki atraktivni betonski šank.

Izakaya by Time

Ne ostaje nam ništa drugo nego ekipi iz Izakaye by Time poželjeti sreću i sve vas pozvati da ih posjetite i sami se uvjerite u njihovu zanimljivu ponudu i ugodnu atmosferu. 

Izakaya by Time