Jeste li čuli za ovaj jedinstveni ski-through McDonald's?

| Wine and dine |

McDonald's je najpopularniji lanac brze hrane u svijetu, dostupan je u 118 zemalja i broji preko 40 tisuća restorana. Osnovan je davne 1955. u SAD-u, a postao je popularan zbog posebnog okusa burgera i krumpirića koje nudi. Danas se diljem svijeta na njegovom meniju, osim klasičnih burgera poput cheeseeburgera ili Big maca koji postoje svugdje, mogu naći i razna jela koja su specifična za pojedinu državu. Tako primjerice u Italiji možete naručiti Pancerotti ili blok parmezan sira, na Tajlandu probati Sticky rice pitu s kokosom, Ebi burger u Hong Kongu, Honey chicken Rice bowl u Kini i tako dalje. 

Koncept restorana kao i dizajn interijera i eksterijera uglavnom je sličan u svim McDonald's restoranima, s pokojom iznimkom. Istražujući njihove restorane  naišli smo na jedan vrlo poseban - jedini McDonalds na svijetu koji se nalazi na planini i u koji možete doći na skijama!

McSki

Smješten u srcu slikovitog odmarališta Lindvallen u Švedskoj, nalazi se legendarni McDonald's koji poslužuje vruće cheeseburgere, hrskave krumpiriće i vrući kakao kao nijedan drugi. To je jedini McDonald's na svijetu koji nudi posebno skijaško iskustvo, spajajući prepoznatljive okuse omiljenog lanca brze hrane s uzbuđenjem zimskog sporta. Od svog osnutka 1996. godine, ovaj jedinstveni objekt je pametno koncipiran da zadovolji potreba gladnih skijaša jer umjesto klasičnog drive-througha nudi McSki, za one posjetitelje koji do restorana umjesto na 4 kotača, dolaze skijama (Njemačka je uvela sličan koncept za nautičare pod nazivom McBoat).

McSki

Dok je vanjski izgled ovog McDonald'sa nedvojbeno upečatljiv, sa svojom drvenom fasadom koja se besprijekorno stapa s prirodnim okruženjem, unutrašnjost je iznenađujuće moderna i živahna. Na ulazu u restoran pronaći ćete nekoliko digitalnih zaslona koji olakšavaju pregledavanje i naručivanje s jelovnika. Što se samog jelovnika tiče, prepun je uobičajenih McDonald'sovih namirnica, uključujući hamburgere, krumpiriće i pileće komadiće. Dizajn restorana, koji također ima modernu unutarnju blagavaonicu za one koji žele sjesti i ugrijati se, uz svoju McSki opciju olakšao je skijašima da prođu pokraj njega i brzo zgrabe topli napitak ili nešto pojedu, bez da napuštaju stazu, čineći McDonald's u Lindvallenu mjestom koje svaki skijaški entuzijast mora posjetiti ukoliko je  željan gastronomskog iskustva koji ne može iskusiti nigdje drugdje u svijetu.

McSki

Nažalost, ali sasvim razumljivo, čini se da lokacija McDonald'sa u Lindvallenu radi samo tijekom skijaške sezone, koja sudeći po prijašnjim objavama počinje u studenom. Bez obzira jeste li cjeloživotni obožavatelj brze hrane ili jednostavno zaljubljenik u zimske sportove koji posjećuju Lindvallen želeći se ugrijati uz brzi McCafe, ovaj neobičan i fascinantan dio švedske kulture ne smijete propustiti.

McSki