Top 3 restorana u Zagrebu koji na svome meniju imaju i vegetarijanska jela

| Wine and dine |

Noel

Vegetarijanstvo je sve raširenije diljem svijeta pa se samim time populariziralo i u Hrvatskoj. Sve se više ljudi iz svoje svakodnevne prehrane odlučuje izbaciti meso i ribu. Neki se na taj potez odlučuju iz moralnih razloga, drugi iz klimatskih dok nekima meso jednostavno ne odgovara.
Iako je vegetarijanstvo sve raširenije, vegetarijanska gastro scena u Hrvatskoj relativno je nerazvijena. Ne može se baš puno restorana pohvaliti vegetarijanskim jelima na svome meniju.
Mi smo se bacili u potragu i odlučili vam predstaviti tri najbolja restorana u Zagrebu koji na svome meniju imaju uvrštena i vegetarijanska jela.

Carppacio


1. Carpaccio
Ovaj popularni zagrebački restoran na svome meniju ima desetak jela koji su prihvatljivi za vegetarijance. Razne paste i rižota te vrlo popularna burrata.
2. Noel
Jedan od deset hrvatskih restorana koji je nagrađen Michelinovom zvjezdicom nedavno je predstavio i vegetarijanski meni tako da i vegetarijanci mogu uživati u Noelovoj kulinarskoj magiji.
3. Royal India
Vegetarijanska jela s indijskim prizvukom, u Royal Indiji, nikako vas neće razočarati. Oni nude niz vegetarijanskih jela u kojima mogu uživati svi oni koji na svome tanjuru izbjegavaju meso i ribu.