Sexy do ljeta: Ukusna kaša s malinama i kruškom

| Wine and dine |

Sexy do ljeta: Ukusna kaša s malinama i kruškom
Zobena kaša s malinama i kruškom

Kaže se da se po jutru dan poznaje; Doručak je najvažniji obrok u danu – pokreće nam metabolizam kao i nas same za sve izazove i obaveze koje imamo u danu te je samim time izuzetno važno da bude hranjiv, zdrav i naravno fin. Naš današnji odabir je zobena kaša koju volimo jer je zasitna i koliko god zvučala dosadno i ne tako ukusno, vjerujemo da će vam naš recept promijeniti mišljenje.

Ali ipak počinjemo s kavom, kao i uvijek, koja je u našoj redakciji nezamjenjiva i jedino što varira je to hoćemo li staviti bademovo, sojino ili mlijeko sa što manje mliječne masti. Također preporučujemo da je zasladite stevijom, cimetom ili natrenom.

U naš današnji doručak stavili smo zob, lan i kvinoju koje smo ukuhavali na malomasnom mlijeku na laganoj vatri dok nismo dobili kašu tj. gustoću koja nam odgovara. Osim kruškom, ovo tmurno jutro odlučili smo prošarati predivnom bojom maline koja je izvrstan izvor vitamina C kao i vitamina B kompleksa, vitamina E i u njoj ima gotovo svih minerala. Maline štite od malignih bolesti, čiste organizam, jačaju imunitet i odličan su izvor dijetalnih vlakana pa pomažu i u pravilnom funkcioniranju crijeva.

Vjerujemo da ćete nakon ovog doručka biti puni energije a ujedno i obogatiti vaš organizam ovim zdravim žitaricama i voćem koje će vas pripremiti za sve izazove – kako na poslu, tako i u teretani.

Sexy do ljeta: Ukusna kaša s malinama i kruškom
Maline su izvrsne za doručak