Sexy do ljeta: Punjena piletina s umakom od paprike

| Wine and dine |

Sexy do ljeta: Punjena piletina s umakom od paprike
Pileći fileti punjeni posnim sirom sa začinima i umak od crvene paprike i naranče

Ponekad je održavanje jelovnika sa zdravom i prilagođenom prehranom zaista teško; Nakon nekog vremena sva jela nam postanu zamorna ili previše slična. Ako je pak jelo inovativno i zanimljivo, najčešće je i komplicirano pa nam uz užurban raspored ni on ne ide u korist. Međutim, pronašli smo jelo koje nam je iznenadilo nepce i sasvim nas osvojilo na prvu, a dodatan plus mu je što ga možete izvesti na više načina. Radi se o piletini punjenoj svježim sirom i začinima te umakom od crvene paprike i naranče, a možete ga napraviti i kao tjesteninu - samo birajte integralnu tjesteninu i prelijte je ovim slasnim sosom.

Sljedeće namirnice trebate za ovaj slastan ručak:

4 fileta piletine (može i puretina)

1 posni sir

16 listića bosiljka (i suhi mediteranski mix)

2 žlice maslinovog ulja

2 crvene paprike

1 manji luk

15 ml narančinog soka (1 naranča)

300 ml pilećeg temeljca

Za umak nasjeckajte crvenu papriku i manji luk na sasvim sitne kockice. U tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte nasjeckanu papriku i luk te na laganoj vatri dinstajte dok sasvim ne omekšaju. Nakon što omekšaju, dodajte sok od naranče i temeljac, a zatim posolite i popaprite. Kuhajte umak sve dok paprika i luk toliko ne omekšaju da ih bez problema izradite štapnim mikserom u glatki, kremasti umak. Sljedeći su na redu pileći fileti. Njih lagano preko folije istucite batićem i posolite i popratite. U šalici pomiješajte posni sir (preporučujemo Milbonu iz Lidla jer je vrlo kremasta) sa sitno nasjeckanim listićima bosiljka i mediteranskim suhim mixom začina, a onda taj namaz premažite preko pilećih fileta. Filete srolajte i dobro pričvrstite čačkalicama te stavite peći na malo maslinova ulja. Pecite ih cca 10 minuta, povremeno ih okrećući sve dok ne dobiju zlaćanu boju. Ovo jelo izvrsno paše uz svaku sezonsku salatu jer mu daje dodatan ton svježine. Dobar tek!

Sexy do ljeta: Punjena piletina s umakom od paprike
Ovako je nama ispao današnji ručak, a rado umak jedemo i samostalno s integralnom tjesteninom!