Sexy do ljeta: Juha od korabice

| Wine and dine |

Sexy do ljeta: Juha od korabice
Juha od korabice

Koraba je zeleno povrće koje spada u grupu kupusnjača, a izvrsna je za vrijeme prilagođene prehrane jer ima samo 24 kalorije i bogata je vlaknima. Korabu možete jesti sirovu (ako je ogulite) ili termički obrađenu, a danas vam donosimo vrlo jednostavan recept za juhu od korabe. Kod kupnje korabe obratite pažnju na njen izgled - birajte onu s više lišća koje izgleda barem relativno svježe, a sama koraba ne smije imati nikakve mrlje.

Potrebne su vam sljedeće namirnice:

2 korabice

1 malo vrhnje za kuhanje

Prvo odvojite lišće i nakon što ste ga oprali, sitno ga narežite. U međuvremenu stavite kuhati malo vode, i zatim blanširajte lišće. Ovaj korak je bitan jer ću ublažiti gorčinu. Korabu ogulite i narežite na što sitnije kockice i stavite u lonac. Ulijte onoliko vode koliko je dovoljno da za otprilike prst pokrije korabicu, jer dodate li previše vode, okus će biti vrlo razblažen. Stavite soli i papra po želji i kuhajte je skup s blanširanim lišćem. Korabica je kuhana kad je možete bilo kojim priborom za jelo rasjeći na pola bez puno truda. Tada ulijte u juhu malo vrhnja za kuhanje, dok se voda blago ne zamuti i još malo prokuhajte. Nakon toga, juha je spremna za serviranje!

Sexy do ljeta: Juha od korabice
Koraba